Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: YPG Çekilmezse Vuracağız

Bakan Çavuşoğlu konu ile ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu Hürriyet’in haberine göre açıklamasında “Bu ilerleme oldukça YPG ile rejim güçleri ve başka güçler de karşı karşıya gelecek. Bunun önlenmesinin tek yolu bizim başlattığımız ateşkesin, ılımlı muhalefet ile rejim arasındaki çatışmaların durdurulması, ateşkesin güçlendirilmesidir” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Mesud Barzani’nin ziyaretindeki bayrak eleştirileri hakkında da çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı;

“BARZANİ’NİN GELİŞİNDE YAPILAN İLK UYGULAMA DEĞİLDİR”

“Herkesin görüşlerinize bizim saygımız var. Ama diplomaside kurallar vardır. kendi anayasası içinde bir federal yapı kurulduysa, PKK’ya karşı en önemli müttefikimizdir. PKK’ya yönelik birlikte ortak adımlarımız, operasyonlarımız olacak. Irak anayasası çerçevesinde kurulmuş ve Irak bayrağıyla beraber daha önceki ziyaretlerde de bayrak konulmuştur. Sayın Başbakanımızla görüşürken de yine masada üç bayrak vardı. Tataristan cumhurbaşkanı da geldiğimiz zaman, Rusya bayrağının yanında Tataristan bayrağını da koyuyoruz. Burada hiç kimseye pozitif bir ayrımcılık yoktur. ‘Bu olmasın’ görüşüne de görüş olarak saygı duyabiliriz. Ama ‘ya biz ya onlar’ demek doğru değildir, ben şahsi görüşümü söylüyorum burada. Bu sıradan bir protokol uygulamasıdır. Ve Barzani’nin gelişinde yapılan da ilk uygulama değildir.”

Kamupersoneli.net | ANKARA