Gündem

Dışişleri Bakanı Mevlü Çavuşoğlu:"Kulaklarından tutup getireceğiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Dışarıdakileri de gidip, getireceğiz, FETÖ’yü de Türkiye’ye getireceğiz, eğer kanun, hukuk varsa Amerika da FETÖ’yü bize verecek. Diğerlerini de getireceğiz kulaklarından tutup getireceğiz.” dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Antalya’ya gelen Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu ile Serik ilçesindeki Çınaraltı Demokrasi Meydanı’nda vatandaşların sürdürdüğü “demokrasi nöbeti’ne katılarak destek verdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşma yapan Çavuşoğlu, bu meydanlarda defalarca beraber olduklarını belirterek, Seriklilerin muhteşem bir tablo sergilediğini söyledi.

15 Temmuz gecesinden bu yana destek verenlere teşekkür eden Çavuşoğlu, 22 gün sonra demokrasi nöbetlerini taçlandıracaklarını ve mitingde de beraber olacaklarını ifade etti.

Serik’in tarih boyunca vatanına, milletine, demokrasiye sahip çıktığını, hiçbir zaman eğilip, bükülmediğini dile getiren Çavuşoğlu, darbe girişimi gecesi Samsun’da olduğunu ve o gece yaşadıklarını anlattı.

Kefenlerini giyerek yola çıktıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, kendisini de zamanında tehdit ettiklerini, “Bu partide ne işin var, kapatırlar, darbe olur hapse atarlar, ne işin var” diye uyaranların olduğunu dile getirdi.

İnandıkları yolda sonuna kadar yürüyeceklerini belirten Çavuşoğlu, “Bu hainler, bu alçaklar, bu vatana millete, bayrağa kastedenler kime hizmet ediyorlar? Evet şeytana hizmet ediyorlar, şeytani bir yola hizmet ediyor bunlar. Şeytani, sapkın bir yola ve sapkın bir adama, kendisini Peygamber, mehdi zanneden, sapık sapkın bir adama hizmet ediyor bunlar. Bunların ipi kimin elinde, bunları kim yönetiyor acaba? Bütün dünyada neden bu kadar çabuk büyüdüler.” diye konuştu.

Çavuşoğlu, 15 Temmuz gecesi kadınların, çocukların milletin üzerinden tanklarla geçen, helikopterleden her yerde ateş açan, “evladım yapma” diyen kadınlara kurşun sıkan hainlerden hesap sorulacağını bildirdi. 

“Hepsinin hesabı sorulacak”

Dışarıdaki hainlerden de hesap sorulacağını vurgulayan Çavuşoğlu, “Dışarıdakileri gidip, getireceğiz, FETÖ’yü de Türkiye’ye getireceğiz, eğer kanun, hukuk varsa Amerika da FETÖ’yü bize verecek. Diğerlerini de getireceğiz kulaklarından tutup getireceğiz. Şimdi köprü altlarından, rögarlardan çıkıyorlar. Fare gibi Yunanistan’a kaçtılar, yerin altına girdiler. Nereye girerseniz girin, sizi oradan çıkaracağız ve milletin, şehitlerimizin hesabını sizden soracağız.” dedi.

Çavuşoğlu, 22 günde dostun kim olduğunu, Türkiye’nin dostunun kim olmadığını çok net gördüklerini ifade ederek, birçoğunun hatasını anladığını, “Ne yapacağız, bu işin içinden nasıl çıkacağız?” demeye başladığını anımsattı. 

Milletin yazdığı tarih ve destanla 100 yıl sonra da okunacağını, yad edileceğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Ama siz de 22 gündür gösterdiğiniz utanç tablosuyla utancınızla kalacaksınız. Onunla yaşayacaksınız. 22 gün sonra aklı başına gelmeye başlamış, bazıları ‘düzeltelim Türkiye ile’ diyor, 22 gündür nerdesiniz? İnsan haklarından bahsediyorsunuz, kimin insan haklarından bahsediyorsunuz? Havadan bomba atanın hakkından mı bahsediyorsun, o bombaların karşısında göğsüne siper eden kadın, genç çocukların hakkından mı bahsediyorsun? Şehitlerin hakkından mı bahsediyorsun? Zalim hakkından mı mazlumun hakkından mı bahsediyorsun, sen bana onu söyle. İnsan hakları dersi vermeyin bize. İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasiyi savunan Avrupa Konseyinin başkanlığını yapmışım. 47 ülkenin meclisinin başkanlığını yaptık, siz kime hesap soruyorsunuz, kime ders veriyorsunuz? Ders vermeye kalkanların hepsine telefonda cevabını veriyorum, hem ağır bir biçimde veriyorum.”

Çavuşoğlu, kimsenin Türkiye’ye ders veremeyeceğini ile getirerek, ırkçılığın da FETÖ’nün akımı gibi sapkın bir akım olduğunu söyledi.

Sonuna kadar dik durduklarını bildiren Çavuşoğlu, “Akıl veriyorsun, demokrasi diyorsun da bu darbe girişimi neye karşı yapıldı, Türkiye’de demokrasiyi kastetmedi mi? Meclis, demokrasinin evi değil mi? Peki hukuk diyorsun, benim şehitlerimin, ailelerinin hukuku ne olacak?” ifadelerini kullandı.

Kendi bakanlığındaki hainleri de gördüğünü ve tespit ettiğini anlatan Çavuşoğlu, çalınmış soruların nasıl verildiğini tespit ettiğini, nasıl iletişim kurduklarını, iletişim ağlarını ortaya çıkardıklarını belirtti.

Bunların asıl derdinin kıskançlık, nefret, İslam karşıtlığı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Onden sonra da Avusturya Başbakanı çıkmış, ‘Avusturya’daki radikal Türkler’ diye saygısızlık yapmış. Ben yaklaşık 2-3 ay önce Viyana’da onun dışişleri bakanına sordum, ‘Sebastian, Avusturya’da radikalleşmiş bir tane Türk var mı’ dedim, yok dedi. Şimdi ya dışişleri bakanı doğruyu söylemiyor ya da başbakan yalan söylüyor. Birisi yok diyor, birisi radikal Türk diyor. Radikalizmden bahsedecek olursak Avrupa’da, özellike de Avusturya’da hiçbirisi yüzümüze bakamaz çünkü Avusturya ırkçılığın başkentidir, hem de radikal ırkçılığın başkentidir. Bundan kaç yıl önceydi hatırlamıyorum, Haider diye birisi seçilmişti Avusturya’da biliyorsunuz, değil mi? Sonra onu ırkçı diye yönetimden attılar. Peki Haider’i siz mi seçtiniz Serikliler, biz mi seçtik, Avusturya’daki Türkler mi seçti? Kim seçti, kendileri seçti.”

“Haddini bil haddini”

Avrupa’nın hastalığının ya aşırı sağ ya da aşırı sol olduğunu anlatan Çavuşoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ortadakilerde büyük bir zemin kayması var, erozyon var maalesef. Bu çok tehlikeli. Geçenlerde Avusturya’da seçim oldu, seçimi kılpayı yani yüzde 51,01 ile Yeşillerin adayı kazandı. Irkçı partinin adayı yüzde 49,9 aldı. Esasen orada yaşayan Türkler ve diğerlerinin ırkçıya vermediğini düşünürsek şu anda Avusturya halkının oy verenlerinin yüzde 50’den fazlası ırkçı. Sen önce kendi ülkendeki radikalizme çözüm bul, bu senin için de tehlikelidir, insanlık için de tehlikelidir. Sen önce kendi sorununu çöz ondan sonra benim vatandaşlarıma radikal de, haddini bil sen önce. Bunu söyleyince de ‘Efendim Türkiye kelimelerini seçerek konuşsun’, peki sen niye seçerek konuşmuyorsun? Sen benim patronum musun, sen bana akıl mı vereceksin? Biz sizin emrettiğin gibi mi konuşacağız, biz sizin kuklanız mıyız? Geçti o, o Türkiye eskide kaldı. Artık bu millet tekrar diriliyor ey Avusturya. Dolayısıyla bizim ancak dostluğumuzu ararsanız, Avrupa ve Avusturya’ya faydası olur. Biz hiçbirisine sığıntı da olmayız, hiçbir uluslarası örgütte kapıda da beklemek istemeyiz, dolayısıyla olursak onurlu ve eşit oluruz her yerde. Kimseye yük olmayız, yük alırız. O nedenle Avusturya ve Avrupalılar 22 gündür darbe destekçisi durumuna düştüğü utancıyla yaşayadursun, bu millet eline bir tane silah bile almadan imanıyla elleriyle göğsüyle darbeyi reddetmiştir.” 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,”PKK senin de hesabını gördük, görüyoruz. FETÖ’cüleri nasıl temizliyorsak seni de bu ülkeden temizleyeceğiz, sonuna kadar temizleyeceğiz, kökünü kazıyacağız.” dedi.

Çavuşoğlu, Antalya’nın Serik ilçesindeki Çınaraltı Demokrasi Meydanı’nda vatandaşların sürdürdüğü “demokrasi nöbeti’nde yaptığı konuşmada, Türk milletinin “darbeye darbe yapan millet” olarak tarihe geçtiğini söyledi.

İslam karşıtlarının, artan ırkçılığa boyun eğerek popülizme kapıldığını dile getiren Çavuşoğlu, “Bunların iki yüzlüğünü Mısır’da darbe olunca da gördük. Onlar bir kenarda dursun ama sizin yazdığınız destan Pakistan’da, Somali’de, Afrika’da, Asya’da, her yerde dillerden dillere dolaşıyor, şarkılar, şiirler yazılıyor. Klipler çekiliyor, bizlere gönderiliyor. Tüm dünya sizi konuşuyor, Türkiye’yi, büyük Türk milletini konuşuyor.” ifadelerini kullandı.

Bütün dünyada artık unvanlarının “büyük Türk milleti” olduğunu belirten Çavuşoğlu, geleceğe güvenin, inancın arttığını, darbe girişiminden sonra bir taraftan mücadeleleri sürdüreceklerini, bir taraftan da Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak için gece gündüz çalışacaklarını anlattı.

FETÖ’nün birçok yerde yapılanmaları olduğunu, yurt dışında da onların peşlerini bırakmayacaklarını bildiren Çavuşoğlu, Pakistan ve Kazakistan’ın, FETÖ’nün okullarını devralacağını kaydetti.

Somali’nin ilk gün karar alarak, Türkiye’ye ihanet eden “başkalarının uşaklarını” ülkeden attığını dile getiren Çavuşoğlu, “İşte gönül coğrafyamızda böyle. Aynı şekilde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, terör örgütü ilan etti, atıyor. Kardeş Azerbaycan bunların okullarını kapatıyor. Her yerde tek tek dolaşıp, peşini bırakmadan, bu hainler nerede olursa olsun oralarda da bunlardan hesap soracağız.” dedi.

“Bunlara her türlü hainlik nasıl yapılır öğretmişler. İşte nasıl dinlenilir, odalara nasıl böcek konulur, nasıl tuzağa düşürülür, nasıl kumpas kurulur, hepsini öğretmişler. Dolayısıyla bu ülkeler için de tehdit.” değerlendirmesinde bulunan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Maalesef bir kardeş ülke artık bunların tuzağına düşmüş ve bunlar orada darbeyle değil ama ele geçirmiş sayılıyorlar. Biz bu kardeş ülkemizi de uyarıyoruz, eğer tedbir almazsanız yarın tamamen yönetim sizden gider, bu hainlerin eline geçer. Bu hainlerin de kime, neye hizmet ettiğini bilin. Bu hainler, yurt dışında ve Türkiye’de ne kadar Türkiye düşmanı varsa onlarla iş birliği içindeler. Onlarla omuz omuzalar. Yurt dışında ne kadar Türkiye aleyhine lobi varsa, onlara para aktardılar. Yani buradan garibanların, vatandaşlarımızın, milletimizin ‘Bunlar iyi hizmet ediyor galiba’ diyerek verdiği paraları Amerika’ya götürdüler, hortumladılar ve orada Türkiye karşıtı lobilere, senatörlere ve kongre üyelerine verdiler ki Türkiye’ye ihanet etsinler, Türkiye aleyhine karar alsınlar.”

Dünyanın her yerinde FETÖ’cülerin aynı çalışmaları yaptığına dikkati çeken Çavuşoğlu, “İçeride de PKK ile omuz omuza, iç içe girdiler. Defalarca da yakalandılar, PKK ile iş birliği içinde olduklarını gördük. PKK’ya devletin sırrını sattılar, PKK’ya yönelik operasyonların detaylarını sattılar bu hainler, o bilgileri verdiler. Hepsi ortaya çıkıyor şimdi, dolayısıyla tüm bunların şebekesini ortaya çıkıyoruz.” diye konuştu.

“Artık birlik beraberlik olma zamanıdır”

FETÖ’nün kan kardeşi PKK’nın da son günlerde saldırılarını artırdığını ifade eden Çavuşoğlu, “Buradan söylüyorum, PKK senin de hesabını gördük, görüyoruz. FETÖ’cüleri nasıl temizliyorsak seni de bu ülkeden temizleyeceğiz, sonuna kadar temizleyeceğiz, kökünü kazıyacağız. Bu milleti siz yeneceğinizi düşünüyorsanız, bu milleti yenemeyeceğinizi görmüşsünüzdür, anlamışsınızdır.” dedi.

Çavuşoğlu, yarın istanbul Yenikapı’da, demokrasi nöbetlerini taçlandıracaklarını belirtti.

Aynı şekilde 81 ilde vatandaşların bir araya geleceğini anlatan Çavuşoğlu, tüm vatandaşları Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek mitinge davet etti.

“Artık birlik beraberlik olma zamanıdır.” şeklinde konuşan Çavuşoğlu, herkesin inandığı partiye oy vermesini ancak kimsenin birbirine düşman gibi bakmamasını istedi.

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Hepimiz bu vatan, millet için varız, hepimiz hizmet etmek için yola çıkmışız. Siyasi partiler de araçtır. Biz 15 yıldır bu meydanda ve Antalya’nın her yerinde kampanya yaptık. Bugüne kadar hiçbir partiye ve parti mensubuna, Sayın Baykal da genel başkandı epey, o da dahil hiç hakaret etmedik, dil uzatmadık. Seçim bittikten sonra da herkesin hizmetkarı olduk, hiç ayrım yapmadık. Kimden talep geldiyse hiç hesap yapmadık, sormadık. Çünkü hizmet milletedir, ayrım olmaz. Artık badireleri gördük, zayıf kalırsak Türkiye’ye neler yapabileceklerini, yapmak isteyeceklerini gördük ama fitneye karşı, içimizdeki hainlere karşı uyanık olmamız lazım. Her zaman tedbirli olmamız lazım.”

Bu süreçte tüm dünyanın Türk milletinin birlik ve beraberliğini gördüğünü, dostların çok mutluğu olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bu tablonun devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, “Bu birlik beraberliği sürdüreceğiz. Özellikle CHP’li kardeşlerime ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yarın Yenikapı’daki mitinge katılacağı için teşekkür ediyorum. Devlet Bahçeli’ye çok teşekkür ediyorum, devlet adamlığını başından beri gösterdi. Ülkücü kardeşlerimize, CHP’li kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Vatan, millet uğruna her türlü fedakarlığı yaptılar, tüm meydanlarda ülkücü kardeşlerimizi de gördük CHP’li kardeşlerimizi de gördük.” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının ardından meydanda bir pastanede esnafla çay içti, vatandaşlarla özçekim yaptı.

Kamupersoneli.net | AA