Gündem

Dışişleri Bakanı'ndan Fethullah Gülen'in İadesi Hakkında Son Dakika Açıklamaları

 Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu terörist başı fetullah gülen’in iadesi ile ilgili olarak ABD’ye gidileceğini ve gerekli görüşmelerin yapılacağını dile getirdi. Ayrıca tüm belgelerin hazırlanmasına başlanıldığını 1 hafta 10 gün içerisinde belgelerin tamamlanacağını dile getirdi.


Çavuşoğlu: “Fethullah Gülen’i geri getirmek için elimizden geleni yapacağız. Sayın Adalet Bakanımızla birlikte belki genel başkan yardımcımızla birlikte bir  heyetle washingtona gidip hem belgeleri paylaşmak istiyoruz, hemde bu olayı yüz yüze konuşmak istiyoruz. Terörle mücadelede yakın iş birliğimiz olan ABD’le her şeyi açık açık konuşmamız lazım. Bu kişiyi bu terörist başını ABD mutlaka iade etmelidir. Belgeleri veririz, dosyalar 1 hafta 10 gün içinde dosyalar hazırlanacaktır. Adalet Bakanlığı’mız bu konuda bir çalışma yürütüyor, dosya hazırlandıktan sonra ingilizceye çevrilecek. Dosyaların hazırlanması, belgelerin tamamlanması , delillerin toplanması bu aşamalar var.

Genel Kurmay Başkanı’mıza en yakınındaki kişiler etkisiz hale getirdikten sonra , gelmişler sizi kanaat önderimizle tanıştıralım demişler. Tabi Genel Kurmay Başkanımız bu teklifi reddetmiş. Dolayısıyla bu asker kıyafeti giymiş adamların FETÖ ile bağlantıları tartışılmaz. “

Kamupersoneli.net | Antalya