Gündem

Diyanet İftar, Sahur Saatleri ve İmsak Vakti

Oruçla ilgili Allahu Teala söyle buyuruyor; Ey iman edenler! Allah karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. (Bakara,183) 

Müslüman aleminin büyük kıymet verdiği, en kutsal ay olarak gördüğü Ramazan Ayı, ‘’ On Bir Ayın Sultanı’’ kapılara çalmaya hazırlanıyor. İslamın temel ibadeti olan oruç evlerimizi şenlendirecek. Bu sene Ramazan Ayı 6 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı İftar ve Sahur Saatleri, İmsak Vakti

Diyanet 2016 İmsakiyesi’ne göre bu sene Ramazan’daki iftar saatleri ve sahur imsak vakitleri belli oldu. Ramazanda ilk iftarı 6 Haziran 2016’da yapacağız. 5 Haziran 2016 pazar günü ise ilk sahura kalkacağız. Peki bu sene kaç saat oruçlu kalacağız, Ankara, İzmir, İstanbul başta olmak üzere iftar saatleri ve imsak sahur vakitleri nasıl? Diyanet İstanbul imsakiyesi başta olmak üzere işte bazı illerimizin imsak ve sahur vakitleri;

ANKARA İMSAKİYE 2016 

Ankara ili için ilk gün saat 03.19 olarak belirlendi. Ankara için ilk iftar saati 5 Haziran 2016 pazartesi günü saat 20.22 olarak bildirildi.

İSTANBUL İMSAKİYE 2016

İstanbul ili için ilk sahurda imsak vakti saat 03.27 olarak görülüyor. İstanbul iftar saatleri saat 20.41’de başlıyor.

İZMİR İMSAKİYE 2016

İzmir ili için ilk sahur vakti saat 03.52, iftar vakti ise 20.40 olarak görülmektedir.

İFTAR DUASI ile haberimize son verelim.

İftar duası o kadar kıymetlidir ki Hazreti Muhammed (sav) bu duanın red olunmayacağını bildirmiştir. Peygamberimiz bir hadisinde iftar duasının hikmeti için şunları söylemiştir;

-“ Üç kimsenin duası reddolunmaz” iftar sırasında oruçlunun duası, adil hükümdarın duası, mazlumun duası. Allahü Teala bu duaları semaya yükseltir, gökyüzünün kapılarını açar ve” izzet ve cemalime yemin olsun ki, bir süre sonra da olsa, sana yardım edeceğim” diye yemin eder.”