Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Yeni Görev Arzusu

Erdoğan, grup toplantısına gelişinde gazetecilerin, “Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili kurduğunuz cümleler çokça tartışılıyor. Bir açıklamanız olacak mı?” sorusu üzerine “Zaten tartışılması için öyle kurdum” dedi.

Geçtiğimiz hafta kulislere Mehmet Görmez’in geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek emekliliğini istediği iddiası yansımıştı. Görmez’in, bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım ile de görüştüğü öğrenildi.

GÖRMEZ HAKKINDA İKİ İDDİA

Konu ile ilgili olarak Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre 7 yıl Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı, 7 yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı görevini üstlenen Görmez’le ilgili iki iddia gündeme getiriliyor. Biri Mehmet Görmez’in DEAŞ, Boko Haram, FETÖ gibi İslam imajına zarar veren terör örgütlerine karşı dünyaya gerçek İslam’ı anlatmaya yönelik hazırlanacak bir yurtdışı görevinin başına getirilecek olması. Diğer görüş ise Görmez’in İstanbul’da kurulacak ve Türkçe, Arapça, İngilizce eğitim verecek bir İslam Üniversitesi’nin kurucu rektörü olacağı yönünde.

ATAMAYA İLİŞKİN KARARNAME HAZIRLANIYOR İDDİASI

Diyanet İşleri Başkanlığına Mehmet Görmez’in yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun getirileceği iddia edilmişti. Ayrıca atamaya ilişkin kararnamenin hazırlandığı da iddia edildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA