Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Bodrum'da Dev Tesis Yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Muğla İl Müftülüğü Muğla’da mavi bayraklı koy üzerinde dev bir tesis yapıyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB) Muğla’da hazineye ait mavi koy üzerindeki araziye dev bir dini ve kültürel tesis yapıyor. Tesisin 30 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Diyanet’in daha önce aynı arazi üzerinde tesis yapımı için yerel yönetimden izin talep ettiği fakat yönetimlerin izin vermediği ortaya çıktı.

Yerel Belediyelerden İzin Gelmemişti

Yerel belediyelerden izin alamayan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yardımına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü yetişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla il Müdürlüğü gerekli düzenlemeleri yapıp hazineye ait araziye tesisin yapımı için Diyanet İşleri Başkanlığı’na izin verdi. Bodrum Belediye Başkanı  CHP’li Mehmet Kocadon yapılacak herhangi bir tesise karşı olmadıklarını fakat kendilerinin hiçe sayılmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Önceden de Reddetildi

Daha önceki MHP’li yönetimde Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen izin talebini belediye meclisinden onay çıkmadığı gerekçesiyle reddetmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan  İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi’nin bir külliye değil dini ve kültürel tesis olacağı yönünde açıklamalar geldi.

2017 Yılında  İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi’nin Yapımı Tamam

Ocak ayında ruhsatı verilen merkezin inşaatının 2016 sonunda yada 2017 yılının başında bitmesi planlanıyor.  İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi ‘nin yapımında 30 Milyon Liralık bir harcamanın söz konusu olacağı söyleniyor.

Kamupersoneli.net