Gündem

Diyanet Kadrosundan 5 Bin Kişi Öğretmenliğe Geçiş Yaptı

Diyanet kadrosuna girip ardından başka kurumlara, kamu görevlisi olarak geçenlerin büyük bölümünün öğretmen olduğu tespit edildi. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet’ten MEB kadrosuna geçen kişi sayısına ilişkin açıklama yaptı.

5 Bin Kişi Öğretmenliğe Geçiş Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 2002 yılından bu yana Diyanet’te göreve başlayıp, daha sonra başka kurumlara kamu görevlisi olarak geçenlerin büyük bölümünün öğretmen olduğunu belirtti. 
Bekir Bozdağ, Diyanet’ten Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kadrosuna geçen kişi sayısının 5 bin olduğunu bildirdi. 

9 Bin Kişi Başka Kurumlara Geçiş Yaptı

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ; “2002’den bugüne kadar başka kurumlara 9 bin 318 kişi geçmiş. Bunların büyük bir kısmı öğretmenliğe geçiştir çünkü ilahiyat fakültesi mezunları öğretmen olabiliyor. Öte yandan bir kısmının üniversitelere geçiş, doktorasını, yüksek lisansını yapmış olanların ilahiyat fakültelerine, İslami ilimler fakültelerine geçtiğini görüyoruz. Diğerlerinden de farklı kurumlara geçiş var, bütün kurumlara, kime ne kadar geçtiği de belli. 

Yargıya Taşındı

Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı’na 5 bin 50 kişi geçmiş, yani bunların tamamı öğretmen statüsünde geçen arkadaşlarımız. Tabii, bunlar yüksek öğrenimde eğitim gördükleri için daha üst görevleri veya başka sınavları kazandığı zaman onların oraya geçmeleri onların hakkıdır. Konu yargıya gitmiş ve yargı da ‘izin vereceksiniz’ diye kararlar vermişti” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net – ANKARA