Gündem

Diyanet'ten Yeni "Kurban Rehberi" Hizmeti

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşların kurbanla ilgili bilgilere cep telefonları üzerinden ulaşabileceği “kurban rehberi” mobil hizmet uygulamasını başlattı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yeni bir hizmeti devreye soktu. Yeni uygulamayla vatandaşlar, kurbanla ilgili merak ettiklerini, cep telefonlarına indirebilecekleri “kurban rehberi”nden öğrenebilecek.

Uygulamadaki içerikler arasında, kurbanla ilgili sıkça sorulan sorular ve yanıtları, bayram namaz vakitleri, kurban satış ve kesim yerleri bulunuyor.

“Kurbanla ilgili sıkça sorulan sorular” kısmında, “kurbanın mahiyeti ve hükmü, kurban kesenle ilgili konular, kurban çeşitleri, kurbanlık hayvanla ilgili kusurlar” gibi konular ele alınıyor.

Uygulamada cevaplandırılan 61 sorudan bazıları şöyle:

“Kurban keserken nelere dikkat edilmeli? Bir hayvanın yenilmeyecek yerleri nerelerdir? Kesilen kurbanın kanından alna sürülmesi dinimizde var mıdır? Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Taksitle kurban alınır mı? Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Kurban edilecek hayvanlar hangi nitelikleri taşımalıdır? Gebe hayvanın kurban edilmesi caiz midir? Kurbanlık hayvanı elektrik ya da narkozla bayıltarak kesmek caiz midir?”

İnternetten bağış yapılabilecek

Yurt içi kurban kesim ve satış yeri bilgilerine ulaşılabilen uygulama kapsamında, hayırseverler, Türkiye Diyanet Vakfının “https://bagis.diyanetvakfi.org.tr” internet adresinden bağış da yapabilecek.

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığına ait “http://kurban.diyanet.gov.tr” adresinden, kurban rehberi, kurbanla ilgili sıkça sorulan sorular, bayram namaz vakitleri, afiş, broşür ve ilan panolarından oluşan baskı materyalleri, tanıtım sinevizyonu ve kamu spotu gibi içeriklerin yer aldığı sayfaya erişim sağlanabilecek.

Kamupersoneli.net | AA