Gündem

Diyarbakır'da Muhtarın Minibüsüne Ateş Açıldı! Ölü Ve Yaralılar Var

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde meydana gelen feci olayda ölü ve yaralılar var.

Yaşanan olay saat 11:30 sularında Hazro ilçesinin Kırmataş köyü civarında meydana geldi. Güvenlik korucusu ve aynı zamanda Meşebağları Köyü muhtarı Hasan Bıkmış’ın kullandığı 21 BP 956 plakalı minibüse ateş açıldı.

Husumetli olduğu ifade edilen 4 kişi tarafından uzun namlulu tüfek ve tabancalarla ateş açılması sonucunda minibüsteki sürücü Hasan Bıkmış ile babası Piresin, eşi Emine ve oğlu Ahmet Bıkmış yaralandı.

Saldırganlar kaçtı. Silah sesleriyle bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık görevlisi sevk edildi. Yaralılar, sağlık görevlilerince ambulanslarla Hazro ve Kocaköy ilçelerindeki hastanelere götürüldü.

Acil servislerde müdahale edilen yaralılardan muhtar Hasan Bıkmış ve babası Piresin Bıkmış kurtarılamadı.

Baba ve oğlunun cesetleri otopsi için morga konulurken, tedavileri devam eden Ahmet ve annesi Emine Bıkmış’ın hayati tehlikelerinin sürdüğü belirtildi.

Olay yeri ve hastanelerde güvenlik önlemi alan jandarmalar, gri bir otomobille kaçtıkları belirtilen olayın faillerini yakalamak için çalışma başlattı.

Yaşamını yitiren Hasan Bıkmış’ın, İzmir’de yaşayan kız kardeşini tartakladığı için kardeşlerini bu kente gönderip, eniştesini dövdürdüğü, pusuyu kuranların da eniştesinin yakınları olduğu iddia edildi.