Gündem

Diyarbakır'da Terör Operasyonları Devam Ediyor ( Ele Geçirilen Mühimmatlar Akıl Dondurucu )

Diyarbakır’da Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu halen devam ediyor. Yapılan operasyonlarda terör örgütü PKK’ya ait çeşitli mühimmatlar ele geçirildi.  

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyonda, lav silahı, 4 kalaşnikof piyade tüfeği ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ilçesi kuzey ve güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede teröristler tarafından kullanılan sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucuları ele geçirmek amacıyla başlatılan “Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu”nun sürdüğü belirtildi.

Operasyonun zırhlı araçlar desteğinde askeri birlikler, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla düzenlendiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Operasyon kapsamında 24 Haziran’da icra edilen arazi arama taramasında, Lice ilçesinin Yeşilburç Mahallesi kırsalında gizlenmiş 4 kalaşnikof piyade tüfeği, 15 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 321 fişek, 7 roketatar mühimmatı, 9 roketatar sevk fişeği, 8 şarjör çantası, 59 muhtelif giyim malzemesi, 800 metre elektrik kablosu, örgütsel doküman, Lice ilçesi Oymaklı Tepe bölgesindeki sığınakta da kullanıma hazır lav silahı, lazer pointer ve 3 muhtelif giyim malzemesi ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ele geçirilen silah ve mühimmat ile yaşam malzemelerine el konulduğu aktarılan açıklamada, olayla ilgili şüpheli ve şüphelilerin kimlik tespit çalışmalarına devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Kamupersoneli.net / AA