Gündem

Diyarbakır Valiliği Nevruz Kutlamasına İzin verdi

Diyarbakır’da 21 Mart günü Merkez Bağlar İlçesi’nde bulunan Nevruz Park’ında yapılması planlanan “nevruz kutlamaları” ‘na Diyarbakır Valiliği’nden izin geldi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) öncülüğünde düzenlenecek nevruz kutlamaları için Nevruz Tertip Komitesi’nce Diyarbakır Valiliği’ne başvuruda bulunuldu. Diyarbakır Valiliği başvuruyu inceledi ve DTK tarafından organize edilecek “Nevruz Bayramı Kutlamaları” ‘na izin verdi. Diyarbakır’da yapılacak olan Nevruz Bayramı Kutlamalarına HDP Eş genel başkanları, selahattin demirtaş ve figen yüksekdağ’da katılacak.

Ankara Valiliği “Nevruz Bayramı Kutlamaları Yasak”

Ankara Valiliği bu gün (17.03.2016) yaptığı duyuruyla terör örgütü üyelerinin çeşitli provakasyon eylemlerine girişebileceği gerekçesiyle İl genelinde tüm nevruz kutlamaları, yürüyüş , miting vb etkinlikleri yasakladığını bildirdi.

İstanbul Valiliği’nden İzin yok

İstanbul Valiliği’ne Nevruz kutlamaları için izin talebiyle giden HDP il teşkilatı İstanbul Valiliği’nden izin alamadı. Nevruz Kutlamalarına İstanbul’da izin verilmedi.

Şanlıurfa Valiliği’nden Nevruz Kutlamalarına İzin Gelmedi

Şanlıurfa Valiliği bir iki gün önce resmi internet sitesinden yaptığı duyuruyla il genelinde valiliğin belirlediği alan haricinde tüm nevruz kutlamaları , yürüyüş, miting, basın toplantılarını yasakladığını bildirmişti. 

ABD Türkiye’deki Vatandaşlarını Uyardı

Ankara Kızılay’da 13 Mart 2016 tarihinde saat 18:45 ‘de meydana gelen terörist saldırı sonucu 37 kişi hayatını yitirmişti. Saldırının hemen ardından ABD büyükelçiliği tarafından Türkiye ve Ankara’da yaşayan ABD vatandaşları nevruz konusunda uyarılmıştı. Ve nevruz bayramı haftasında mümkün mertebe alışveriş merkezlerinden, devlet kurum ve kuruluşlarının yakınlarından geçmemeleri konusunda uyarıda bulunmuştu.

 Kamupersoneli.net