Gündem

Diyarbakır ve Şırnak'ta toplam 8 Şehit var

Başkent Ankara’nın göbeğinde yaşanan saldırının yankıları devam ederken bir şehit haberi de Diyarbakır ve Şırnak’tan geldi.

Ankara’da dün akşam saatlerinde İnönü Bulvarı- Merasim Sokak bağlantısında meydana gelen bombalı saldırı sonucu 28 vatandaş hayatını kaybederken 61 kişi de yaralandı. Yapılan açıklamada saldırının YPG militanı tarafından bir otomobille gerçekleştirildiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet ve muhalefet yetkilileri peş peşe açıklamalar yaparak terörü lanetleyen mesajlar verdiler. Saldırının ardından Beştepe’de güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantıya, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yanı sıra Milli İstihbarat Teşkilatı ( MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala da katıldı.

Terör zirvesi sonrası bir açıklama yapan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, YPG Militanının terör saldırısını gerçekleştirdiğini söyledi. Ve YPG’ye destek veren Amerika Birleşik Devletleri ile Rusya’yı eleştirdi.

Bu saldırıların acıları henüz sona ermeden iki ayı saldırı haberi geldi. Diyarbakır’da PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırı da 6 asker şehit oldu. Bunun yanında Şırnak’ta PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir asker ve bir polis kurtarılamayarak şehit düştü.
Şehitler düzenlenen törenlerin ardından memleketlerine uğurlandılar.

Öte yandan art arda gelen saldırı haberlerinin üzerine tüm Türkiye birbirine kenetlendi. Sosyal medya hesapları üzerinden güvenlik güçlerine destek veren binlerce mesaj yayımlandı.

Saldırılar hakkında önemli açıklamalar yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıyı gerçekleştirenlere misliyle karşılık vereceklerini söyledi.

OPERASYONLARA HIZ VERİLDİ

Saldırıların ardından yurt çapında yapılan operasyonlara hız verilirken Kandil de Türk Hava Kuvvetlerine Bağlı uçaklar tarafından bombalandı. Yapılan tahmin ve değerlendirmelere göre 60-70 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.