Gündem

' Doktor Yaramı Sarsın Tekrar Gideceğim '

 Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini engellemek için dışarı çıktığı Ankara’da şehit olan 31 yaşındaki Fuat Bozkurt’un ailesi, yaralı haldeyken “Doktor yaramı sarsın tekrar gideceğim” diyen ve vatanı için canını feda eden oğlu ile gurur duyuyor. 


Baba Hasan Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun Ankara’da bir şirkette çalıştığını söyledi.

Darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyondaki konuşmasını dinleyen oğlunun 2 arkadaşıyla Kızılay’a darbeci askerleri durdurmak için gittiğini anlatan baba Bozkurt, “Abdestini alıp, dışarı çıkmış. Kızılay’a geliyorlar, orada da vuruluyor. Takdiriilahi. Öncelikle vatan çünkü vatansız can bir şeye yaramaz.” dedi. 

Bir arkadaşının yaralanan oğlunu köprü altına çektiğini anlatan Bozkurt, “Yarasına da atletini, gömleğini çıkarıp tampon yapmış. Orada bir milletvekili geçerken görmüş. Oğluma ‘Ben vekilim’ demiş. Oğlum da ‘Vekilim, bana bir doktor getir ki yaramı sarsın, ben tekrar gideceğim’ demiş. Onu der demez vekil ağlamış. Bunu duyduk.” diye konuştu. 

Darbe yapmak isteyenlerin hain olduğunu dile getiren baba Bozkurt, şöyle devam etti:

“Onlara ne yapılsa az. Elimden gelse o darbe yapmak isteyenleri bir kaşık suda boğarım. Bu kadar hain bir insan olamaz. Hem milletin hem de devletin parasını al, sonra kalk ihanet et. PKK’ya karşı böyle savaşsalar PKK kalmazdı ama adamlar hainmiş.”

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i hiçbir zaman izlemediğini belirten Bozkurt, “Adını duyduğum zaman televizyonu kapatıyordum. Hiç dinlemedim. Oldu bitti sevmedim. Timsah gözyaşları dökerek Kur’an-ı Kerim okuyordu. Kur’an’a kurban olayım. Bunu gavur gavura yapmaz. Hiç sevmedim. Canı cehenneme.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşa sahip çıktığını dile getiren Bozkurt, şunları söyledi:

“Eskiden seferberlikte ölen insanların çoğu kayboldu, gelmedi. Bugün böyle bir şey olduğu zaman en azından devlet peşimizde, ihtiyacımızı karşılıyor. Geldiler, bizimle ilgilendiler. Valisi, Kaymakamı, Belediye Başkanı, herkes geldi ve bizimle ilgilendi. Allah hepsinden razı olsun. Allah Cumhurbaşkanı’mıza, devletimize zeval vermesin, onları esirgesin.” diye konuştu.

– “Darbe girişimi katliam gibi oldu”

Anne Sebahat Bozkurt da oğlunun millet için canını verdiğini, darbecilerce vurulan çok sayıda insan gibi oğlunun da şehit olduğunu söyledi.

Geçmişteki darbelerde böyle olayların yaşanmadığını hatırlatan Bozkurt, “Asker sokaktaydı. Herkesin evini aradı, çıkıp gittiler. Bu katliam gibi bir şey oldu.” dedi.

Sebahat Bozkurt, oğlunun hiçbir zaman kendilerini üzmediğini anlatarak şöyle konuştu:

“Oğlum hep ‘Anam, babam sağ olsun, çalışır ben bakarım’ diyordu. Üniversiteyi kazanmıştı gitmedi. ‘Çalışıp anneme, babama bakayım. Ben gidip okursam size kim bakacak?’ dedi. Anneye, babaya, milletine canını verdi. Allah’ım verdi, Allah’ım aldı. Allah’ım niyetlerini nasip etti. Oğlum çok güzeldi. Mezarı da güzel.” 

– “Bugün benim evimde cenaze yok düğün var”

Şehit Bozkurt’un ağabeyi Fatih Bozkurt da kardeşinin ölmeden önce sosyal medya hesabından son paylaştığı videoda sürekli tekbir seslerinin geldiğini söyledi. 

Kardeşinin helikopterden açılan ateş sonucu şehit olduğunu anlatan Bozkurt, şunları kaydetti:

“Bu devlet milletsiz olamaz. Dört kardeştik, biri gitti 3 kardeş kaldık. Yine gideriz. Bizi bu hale sokanların, ezik insan gruplarının Allah bin türlü belasını versin. Biz onları Allah’a havale ettik. Bugün benim evimde cenaze yok, düğün var. Ben kardeşimi al bayrak altında gönderdiysem ne mutlu bana. Ben yine giderim. Doğu’da askerlik yaptım, yaralanmadan geldim. Demek şehitlik kardeşime nasipmiş. Kardeşimin ereceği mertebe belki herkese nasip olmaz. Çok şükür.”

Kamupersoneli.net / AA