Gündem

Doktorlar ve hekimler söz verilen ek ödeme ücretlerini istiyor!

‘’Tek bir gündemimiz var… Ölüyoruz! Sağlık Bakanlığının da gündemi bu olması gerekiyor ve gereken bütün tedbirleri alması gerekiyor…’’ diye seslendiler doktorlar bugün yaptıkları kısa toplantıda…

110 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

50’si doktor 110 sağlık çalışanı Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlıkçılar yoğun mesailerinden ayırdıkları vakitlerinde ise seslerini duyurmaya çalıştılar. Bir kez daha çalışma şartlarına ve söz verildiği halde alamadıkları haklarına dikkat çektiler.

Sağlık çalışanlarından gelen ölüm haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Yine bir korona yüzünden ölen bir doktoru anmak için toplanan doktorlar, çözülmeyen sorunlarına değindiler.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DÜZENLİ TEST YAPILMASI TALEBİ

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ‘’Son 7 günde 7 hekimimizi kaybetmiş bulunuyoruz. Bunlar sadece kayıp değil.. Bunlar birer eş, baba, anne, akraba, birer kardeş… Sağlık çalışanlarına düzenli test yapılmıyor. Bizim talebimiz sağlık çalışanlarına düzenli test yapılması.‘’

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ‘’görüyoruz ki koronavirüs pandemisi, salgını iyi yönetilemiyor. Bunu bizler ve vatandaşlar ödüyor.

Salgının başından buyana virüs ile en yakın teması kuran sağlıkçılar, düzenli test taleplerini yinelediler. Ancak bu talepleri hala hayata geçmiş değil. Birde sağlıkçılara ek ödeme sözü var. İstanbul Gaziosmanpaşa’da olduğu gibi hala aile sağlık merkezlerine yapılan saldırılar devam ederken, aile hekimleri de verilen sözlerin tutulmasını bekliyor.

EK ÖDEME KONUSUNDA SAĞLIK BAKANI SÖZÜNDE DURMADI

Aile Hekimleri Derneği Federasyonu Başkanı Dr. Özlem Sezen ‘’Sayın bakan bize verdiği sözleri tutmadı maalesef. Pandemi için bir ek ödeme yapılacağını söyledi ancak aile hekimleri bu ödeneklerden faydalanamadı. Pandeminin başından beri kişisel ekipmanların eksikliğinden bahs ediyoruz. Ama bu konuda da atılan bir adım yok’’ ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının talepleri değişmedi. Bir değişmeyense seslerinin duyulmaması. Ek ödemelerin hala verilmemesi konusunda açıklama yapan Prof. Dr. Pınar Saip bu konuyu şöyle dile getiriyor;

‘’Daha önce aldıkları kadar bile şuanda maddi geliri yok. Biz o yüzden sağlık çalışanların güvenceli bir gelire kavuşturulmasını istiyoruz’’ dedi.