Gündem

Doktoru Tehdit Eden Hasta Yakını Doktor İle Aynı Acil Serviste Çalışacak!

İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde milyonlarca kişiye örnek olacak bir olay yaşandı.

Hastanenin acil servisinde çalışan doktoru tehdit eden hasta yakınının aynı acil serviste çalışması şartı ile uzlaştı.

YAŞANAN OLAY

4 yıl önce Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde yaşanan olayda hasta yakını A. K. hastasının başka hastaneye sevk edilmesini istedi. Doktor Yakup Gökhan Doğramacı ise hastanın ambulansla başka bir hastaneye sevk edilmesini mecbur kılan durum olmadığını söyledi.

Hasta yakını ile doktor Yakup Gökhan Doğramacı arasına çıkan tartışmada hasta yakını doktor Yakup Gökhan Doğramacı’ya;

“Seni araştıracağım, senin kim olduğunu biliyorum, görüşeceğiz seninle” diyerek tehdit savurdu.

Açılan davada hasta yakını A.K. 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve hükmün açıklamasının geri bırakılmasına hükmedildi. Karar ise 2017 yılında kesinleşti ve 29 Mayıs 2019 tarihinde kararın infazı esnasında tehdidin uzlaştırma kapsamında olduğu ve uzlaştırma işlemlerinin yapılması gerektiği ifade edilerek infazın durdurulmasına hükmedildi.

ACİL SERVİSTE ÇALIŞMASI ŞARTI İLE UZLAŞILDI

Doktor Yakup Gökhan Doğramacı ile hasta yakını A. K. arasında yaşanan süreçte hasta yakınının doktordan özür dilemeyi kabul ettiği açıklandı.

Ayrıca hasta yakını A. K. Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi acil servisinde 1 ay boyunca belirli günlerde ve 20.00-23.00 saatlerinde kamu hizmeti yapacağı belirtildi.

Uzlaştırma sürecinde hasta yakını A.K’nin kamu hizmeti sağlamasını isteyen doktor Doğramacı açıklamasında ise;

“Bir acil servisin işleyişini görmesini istedim. Acil servislerde neler oluyor görsün istedim. Görerek empati yapmasını istedim.

Gerçekten zor şartlar altında çalışıyoruz. Herkesin hastası var onu anlıyorum ama şiddeti haklı hale getirmiyor. Şiddete tolerans gösteremeyiz. Günümüzde sağlık çalışanlarına şiddet çok artıyor.

Şimdi hasta giriş-karşılama-yönlendirme kısmında personele yardımcı oluyor. Hasta taşıma personeline ve temizlik personeline yardımcı oluyor.

Hatasını anladığını hissettim yoksa kabul etmezdim uzlaştırmayı. Pişmanlığını hissettiğimden dolayı ve amacım da biraz farkındalığın oluşmasıydı.

Sonuç odaklı yaklaşmayı düşündüm. Bu tarz uzlaştırma kararlarının da yayılmasını istiyorum.” dedi.

AA