Gündem

Dokunulmazlık Sürecinde Gelişme Var

 Şimdi ise, HUKUKÇULAR ve TBMM yöneticilerinden alınan bilgiye göre bundan sonra süreç şöyle işleyecek:


– Bu dosyalar daha önce geldiği yolla yeniden savcılara gönderilecek. Bu dosyalarla ilgili işlem yapacak savcı sayısının 200’u bulacağı belirtiliyor. 

– TBMM Başkanlığı, dosyaları Başbakanlığa, Başbakanlık Adalet Bakanlığı’na, AdaletBakanlığı da ilgili savcılara gönderecek. Bu işlemin tamamı, 15 gün içerisinde sonuçlandırılacak. 

– Savcılar dosyaları suç tasnifine göre inceleyecek, suçlanan milletvekilini ifadeye çağırarak savunmasını alacak. 

– Savcı, delilleri yeterli görürse dava açacak. Yeterli delil olmadığına karar verirse takipsizlik kararı çıkabilecek. 

– Savcı suç niteliğine göre, isterse mahkemeden tutuklama talep edebilecek. Teklifin en çok tartışma yaratan bölümünü ise bu oluşturuyor. Siyasi parti liderlerinin ve çok sayıda HDP’linin tutuklanma talebinin gündeme gelmesi, siyaseten krize neden olabilecek. “Muhalefet cezaevine gönderiliyor” propagandasından çekinen hükümetin bu konuda savcıları uyarması da bekleniyor. 

Kamu haberleri, güncel, siyasi, kültür sanat, spor, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara