Gündem

Dokuzuncu Alkışı Hak Edenler Ödülleri BYEGM Genel Müdürü Akarca Tarafından Sahiplerine Verildi

Uluslar arası Radyocular Birliği’nin Ödül töreni öncesinde davetliler ‘Fotoğraflarla 15 Temmuz Sergisi’ni gezdi. ‘Fotoğraflarla 15 Temmuz Sergisi’ Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından açıldı. Konuklardan büyük ilgi gören sergide hain darbe girişiminin yaşandığı geceye ait unutulmaz kareler yer alıyor.

Uluslararası Radyocular Birliği Genel Başkanı Yusuf Erbaş ödül töreninin açılış konuşmasını yaptı. Yusuf Erbaş konuşmasında eleştirmenin kolay, alkışlamanın zor olduğu bir ortamda ‘Alkışı Hak Edenlere’ haklarını teslim etmek istediklerini belirtti.

MEHMET AKARCA’NIN GÖREVLERİ

Yusuf Erbaş’ın ardından kürsüye BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca geldi. Mehmet Akarca sözlerine 45 yıl önce TRT Trabzon Radyosu’nda yaptığı ilk anonsla başladı. Ayrıca Mehmet Akarca konuşmalarında radyonun keyfini, insana kattıklarını anlatmanın zor olduğunu dile getirerek meslek hayatı boyunca radyo spikerliği, köşe yazarlığı, AA Genel Müdürlüğü, TRT spikerliği, özel televizyonlarda yöneticilik ve halihazırda devam ettirdiği Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü göreviyle medyanın her alında çalışmanın mutluluğunu taşıdığını anlattı.

SERGİ FOTO MUHABİRLERİ İLE AÇILDI

Ayrıca Mehmet Akarca konuşmasında BYEGM tarafından açılan sergiye de değindi. Konu ile ilgili olarak Akarca, 15 Temmuz’un birinci yıl dönümünde kurum olarak 340 yabancı gazeteciyi Türkiye’de ağırladıklarını, onları Bakanlarla buluşturarak sorularına yanıt bulma fırsatı yarattıklarını ifade etti. Mehmet Akarca bir bölümü ödül töreninde yer alan fotoğraflardan oluşan sergiyi o karede yer alan 15 Temmuz gazisi ya da şehit yakını ve foto muhabiriyle beraber açtıklarını, serginin şahitli, ispatlı bir 15 Temmuz belgesi olduğunu belirtti. Konu ile ilgili olarak Akarca konuşmasında Türkiye’de ağırlanan gazetecilerin kendi ülkelerine döndüklerinde yaptıkları haberlerin 7 ciltlik bir kitaba aktarılarak incelendiğini, haberlerin yüzde 80’inin Türkiye’nin tezleri doğrultusunda yansıtıldığını söyledi. Mehmet Akarca konuşmasını “Bizim sergideki amacımız 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak” diyerek sonlandırdı.

15 Temmuz Siyaset ödülünü Ak Parti Ankara milletvekili Nevzat Ceylan’ın aldığı gecede,  Yılın Alkışı Hak Eden Sinema Filmi dalında Türkiye’nin Oscar adayı yapımı ‘Ayla’, Yılın Alkışı Hak Eden Milletvekili dalında Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Yılın Alkışı Hak Eden Gazetecisi dalında Sabah Gazetesi’nden Yavuz Donat, Yılın Alkışı Hak Eden Dizisi dalında Payitaht Abdülhamit, Yılın Alkışı Hak Eden Haber Kanalı dalında A haber, Yılın Alkışı Hak Eden Gündüz Kuşağı Haber Programı dalında 24 Tv’den Moderatör programı ödüle layık görüldü.

ÖDÜLÜN SAHİBİ ŞEREF ATEŞ OLDU

Yılın Alkışı Hak Eden Kültürel Etkileşim Ödülünün sahibi Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Profesör Doktor Şeref Ateş oldu. Ateş’e ödülünü BYEGM Genel Müdürü Akarca takdim etti. 

YUSUF ERBAŞ’A SÜRPRİZ

Ödül töreni sonunda Akarca’nın gecenin ev sahibi Uluslar arası Radyocular Birliği Genel Başkanı Yusuf Erbaş’a bir sürprizi oldu. Akarca tarafından Yusuf Erbaş’a 15 Temmuz gecesi hain darbeciler tarafından bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yıkılan duvarlarından kopan mermer parçalarıyla hazırlanan kart hediye edildi. Bu kart dünyanın pek çok ülkesine 4 bin adet gönderiliyordu. 

Yusuf Erbaş hediyenin kendisini çok duygulandırdığını belirterek tüm 15 Temmuz şehitlerinin anısına gönlünün en güzel yerinde onu saklayacağını ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA