Gündem

Dolgun Maaş ile Siber Güvenlik Uzmanı (Hacker) Aranıyor

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2016’da 90 milyon siber saldırı girişimi olduğunu açıkladı.  Bu nedenle Dünya’da 5 yıl içinde 1.5 milyon siber güvenlik uzmanına ihtiyaç olacak.

 Rusya Amerika’ya, İngiltere Çin’e, Amerika Türkiye’ye, Japonya ise Amerika’ya binlerce kez saldırdı. Savaşa hazırlıksız yakalanan ülkeler şimdiden büyük zararlar gördü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2016’da 90 milyon saldırı girişimi olduğunu açıkladı. Türkiye’de Ankara ve İstanbul, saldırıların en çok yaşandığı illerin başında geliyor. Bu savaş silahlarla yapılmıyor, dijital ortamda gerçekleşiyor.

Habertürk’ün haberine göre; devletin alt yapıları ve bilgilerinin yanı sıra internet kullanan herkes siber saldırı tehdidi altında bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre; yapılan siber saldırı küçük bir işletmenin kapanmasına bile yol açabilir.

1 MİLYON 90 SALDIRI GİRİŞİMİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 2016’da yaptığı açıklamada 1 yılda 90 milyon siber saldırı girişimi olduğunu söylemişti.

EGM SİBER SALDIRILARI ENGELLEMEK İÇİN ÇALIŞIYOR

 Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, terör örgütlerinin siber saldırılarını engellemek için sürekli operasyonlar yapıyor. Ayda 60 bin ile 70 bin arasında siber saldırı ihbarı geliyor.

Siber Güvenlik Uzmanı açığımızın çok fazla olduğuna değinen Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak: “30 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyaç var” demişti.Dünya’da 5 yıl içinde 1.5 milyon siber güvenlik uzmanına ihtiyaç olması bekleniyor.

DOLGUN MAAŞ ÖDENİYOR

Kamu kurumlarında siber güvenlik uzmanı olarak çalışanlara 70 – 120 bin TL arası maaş verilirken özel sektörde ise 35 – 50 bin TL arasında maaş veriliyor. Amerika’da yıllık en yüksek 380 bin dolar iken Avrupa’da yıllık ortalama 100 bin dolar ödeniyor.

Siber güvenlik uzmanı olmak için üniversitelerin sertifikalı siber güvenlik eğitimlerine katılarak, 2 yıllık veya yüksek lisansta ilgili bölümlere girerek ya da özel şirketlerden eğitim almak mümkün.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. İSTANBUL MALİYEDE ÇALIŞAN BİR ARKADAŞIMIZ HEM
    ÜNİVERSİTE MEZUNU HEM DE İSTANBUL AYDIN ÜNİV.
    SİBER GÜVENLİK UZMANLIĞI SERTİFİKASI SAHİBİ.
    ANCAK İSTANBUL DEFTERDARLIĞI PERSONEL MÜDÜR
    LÜĞÜ SİBER GÜVENLİK UZMANLIĞI KADROSUNU VER
    MİYOR.GEREKÇESİ MALİYE BAKANLIĞI ÜNVAN DEĞİ
    ŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNİN 5.MADDESİNDE SİBER
    GÜVENLİK UZMANLIĞI YOKMUŞ.

  2. ACİLEN HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINA SİBER GÜVENLİK UZMANI KADROSU AÇILSIN. İSTANBUL DEFTERDARLIĞINA BAĞLI BİRİMLERDE GÖREV YAPAN ,4 YILLIK FAKÜLTE MEZUNU OLAN VE İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİBER GÜVENLİK VE SİBER OLAYLARA MÜDAHALE EĞİTİMİNE KATILARAK SINAVLA REKTÖRLÜK ONAYLI SİBER GÜVENLİK UZMANLIĞI SERTİFİKASI ALAN PERSONEL VAR.BU PERSONELE İSTANBUL DEFTERDARLIĞI PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜŞ BÖYLE BİR KADRO OLMADIĞI GEREKÇESİ İLE OLUMSUZ YANIT VERDİ…..HEM DE BU ÇAĞDA , HEM DE BU KADAR POPÜLER MESLEK MALİYEDE TANIMLI DEĞİLMİŞ……NE KOMİK……DEĞİL Mİ?

  3. MALİYEDE BİR ARKADAŞIM VAR.ARKADAŞIM A.Ü.İKTİSAT FAKÜLTESİ İKTİSAT MEZUNU. KADROSU BİLGİSAYAR İŞLETMENİ.TAM 2 ADET SERTİFİKASI VAR.1.SERTİFİKASI İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİBER GÜVENLİK VE SOME EĞİTİM PROGRAMI MEZUNU.YANİ SERTİFİKASI REKTÖRLÜK ONAYLI SİBER GÜVENLİK UZMANLIĞI.2.SERTİFİKASI İSTANBUL BAKIRKÖY GÖZEN BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI MEZUNU.MEB ONAYLI PROGRAMCILIK SERTİFİKASI.İSTANBUL DEFTERDARLIĞI PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ BU ARKADAŞIMIZA NE SİBER GÜVENLİK UZMANLIĞI KADROSUNU VERİYOR NE BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI KADROSUNU VERİYOR NE DE KADROSU OLAN BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİNDE ÇALIŞTIRIYOR.NE İŞ YAPTIRIYOR BİLİYORMUSUNUZ ? HAVA LİMANINDA YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI PULU SATIŞI….BİLGİSAYAR İŞLETMENİ KADROSUNUN GÖREVİ PUL SATIŞIYMIŞ……EVET TÜM YAZILANLAR MAALESEF DOĞRU……….

  4. MALİYEDE BİR ARKADAŞIM VAR.ARKADAŞIM A.Ü.İKTİSAT FAKÜLTESİ İKTİSAT MEZUNU. KADROSU BİLGİSAYAR İŞLETMENİ.TAM 2 ADET SERTİFİKASI VAR.1.SERTİFİKASI İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SİBER GÜVENLİK VE SOME EĞİTİM PROGRAMI MEZUNU.YANİ SERTİFİKASI REKTÖRLÜK ONAYLI SİBER GÜVENLİK UZMANLIĞI.2.SERTİFİKASI İSTANBUL BAKIRKÖY GÖZEN BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI MEZUNU.MEB ONAYLI PROGRAMCILIK SERTİFİKASI.İSTANBUL DEFTERDARLIĞI PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ BU ARKADAŞIMIZA NE SİBER GÜVENLİK UZMANLIĞI KADROSUNU VERİYOR NE BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI KADROSUNU VERİYOR NE DE KADROSU OLAN BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİNDE ÇALIŞTIRIYOR.NE İŞ YAPTIRIYOR BİLİYORMUSUNUZ ? HAVA LİMANINDA YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI PULU SATIŞI….BİLGİSAYAR İŞLETMENİ KADROSUNUN GÖREVİ PUL SATIŞIYMIŞ……EVET TÜM YAZILANLAR MAALESEF DOĞRU……….