Gündem

Dört ilimizde yeni önlemler alındı! Giriş ve çıkışlar kapatıldı

ARDAHAN KARANTİNA KARARI

Ardahan’ın Göle ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alınırken giriş ve çıkışlar yasaklandı. Köyde vakaların tespit edilmesi üzerine karantina kararının alındığı belirtildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla köyde 14 gün karantina uygulanmasına karar verildi.

KIRKLARELİ KARANTİNA KARARI

Bunun yanı sıra Kırklareli’nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı. Valilik tarafından konu hakkında açıklama yapıldı. Bu açıklamada Bayramdere köyü için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 14 günlük karantina kararı alındığı belirtildi. Bunun yanı sıra İl Hıfzıssıhha Kurulunca geçen hafta kent merkezinde 97 dairelik site, Yayla Mahallesi’nde 2 sokak, Babaeski ilçesine bağlı Taşağıl köyü, Büyükmandıra beldesindeki Bağlar Sokağı, Pınarhisar ve Lüleburgaz ilçelerinde de birer ev karantinaya alınmıştı.

ADIYAMAN KARANTİNA KARARI

Adıyaman’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 93 evde karantina uygulanmaya başlandı. Valilik tarafından bir açıklama yapıldı ve açıklamaya göre kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı. Bu doğrultuda farklı mahallelerdeki 93 evde karantina uygulaması başlatıldı.

ÇANAKKALE KARANTİNA KARARI

Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı bazı köylerde yaşayan vatandaşlarda corona virüsü tespit edilmesi üzerine köylere kontrollü giriş çıkış uygulaması başlatıldı. Bu doğrultuda Yenice İlçe Hıfzıssıhha Kurulundan yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Hacılar, Yeniköy ve Yağdıran köylerinde son 1 hafta boyunca Kovid-19 test sonucu pozitif çıkan hasta sayısında artış görüldü. Bu üç köyün birbirine yakın mesafede bulunmasından dolayı giriş ve çıkışların kontrollü yapılmasına karar verildi. Bu konu hakkında yapılan açıklamada köyden 14 gün boyunca çıkması yasaklanan vatandaşların ihtiyaçlarının ise köy muhtarlıkları tarafından karşılanacağı belirtildi.