Gündem

Dört Parti İttifak Yapacak ! Protokolün Ne Zaman İmzalanacağı Belli Oldu

MHP ve AK Parti’nin cumhur ittifakına karşı muhalefet tarafında ittifak konusunda bir anlaşma sağlandı. 

Partiler 6 Mayıs’a kadar ittifak protokolün Yüksek Seçim Kuruluna sunacak. CHP, İYİ Parti, SP ve DP tarafından bir ittifak oluşturulacak. Konu ile ilgili olarak ittifak için prensipte anlaşma sağlandı ancak detaylar üzerinde son görüşmeler sağlanıyor. 

CHP GRUBU TOPLANACAK 

Hürriyet’in aktardıklarına göre CHP grubu yarın 11.00’de Cumhurbaşkanı adayı konusunda grup kararı almak için toplanacak. 4 partili ittifakın protokolü yarın saat 15.00’te genel başkanlar tarafından açıklanacak.

DP İÇİN KARAR BEKLENİYOR

Dört parti bu ittifakı Türkiye Büyük Millet Meclisinde çoğunluğu sağlamak için yapacak. Gerçekleştirilen uzlaşmaya göre dört parti milletvekili seçimlerinde ittifak yapacak. Her parti kendi milletvekili seçimleri için kendi adaylarını çıkaracak. Ancak kritik yerlerde sonuç almak için en güçlü olan partinin adaylarına ittifaktaki diğer partiler tarafından destek verilecek.

İttifakta CHP, İYİ Parti ve SP kendi kurumsal kimlik ve listeleriyle yer alacak. Ancak Demokrat Parti’nin bu ittifaka hangi formülde yer alacağı ise dört partiden yetkililerin oluşturduğu ortak çalışma grubunun son toplantısında karara bağlanacağı belirtiliyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA