Gündem

Döviz artıyor, mazot artıyor, yakıt artıyor, doğalgaz artıyor bunlara niye tepki vermiyorsunuz!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ulaşım zamlarından dolayı bir gurup vatandaş tepki gösterdi. Tepki gösteren vatandaşlara zam gerekçelerini açıklamaya çalışan İmamoğlu, ‘’zam yapmak zorunda kaldık’’ dedi.

Niçin zam yapmak zorunda kaldıklarını izah eden Ekrem İmamoğlu, vatandaşın sorularına şöyle cevap verdi;

“BİZ DE KEYİF ALMIYORUZ”

Vatandaşın “Eyvallah, 3 lira yapın” tepkisi üzerine de İmamoğlu,”Biz keyif almıyoruz. Şimdi zam yapmasam, 1 sene sonra daha kötü durumda. Ulaşımla ilgili, hizmetle alakalı hem standart sorunu var hem başka problemler var. Bir başka konu; biz öğrenciye katkı sunduk. Öğrenciyi geldik 85 liradan 50 liraya düşürdük. 3-4 senedir 3 katrilyon 600 milyara (eski parayla) çıktı ulaşımı sübvansiyonumuz. Niye? Son 1 yılda yüzde 40’ın üstünde sadece yakıt zammı var. Ulaşımla ilgili bakım hizmetlerimiz yüzde 50’nin üzerinde arttı. Ben, hizmet vermek zorundayım” dedi.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK” TEPKİSİ

Vatandaş “Seçimden önce dediniz ki; ulaşımı indireceğim” diye üsteleyince İmamoğlu, “Bir sene önce söyledik. Geçen sene Şubat’tan Mart’tan bahsediyorsun. 1 sene geçti aradan” karşılığını verdi.

İmamoğlu, protestocu vatandaşın “Her şey çok güzel olacak” demiştiniz; olmadı” tepkisi üzerine de “Olacak, olacak… Olmuyor, niye olmuyor? Döviz artıyor, mazot artıyor, yakıt artıyor, doğalgaz artıyor. Bunlar bizim elimizde değil. Onlara da tepki göster senden istirhamım. Onlara da tepki göster” dedi.