Gündem

DPB'den Taşerona Kadro Sınavına Girecek Olan Adayların İsimleri ve Sınav Detayları Yayımlandı

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda taşerona kadro sınavı hakkında detaylar belirtildi. 

Konu ile ilgili olarak Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Yayımlanan duyuruda Devlet Personel Başkanlığında taşeron olarak çalışan ancak kadro işlemleri için sınava girecek olan adaylar için sınav tarihleri ve yeri belirtildi. Bu kapsamda detaylar ise şöyle:

DPB’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Konu ile ilgili olarak Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda “696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesi hükmüne istinaden hazırlanan ve 01/01/2018 tarihli ve 30288 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar”a göre Başkanlığımızda oluşturulan Tespit Komisyonunca “Hak Sahibi Olarak” ilan edilen toplam (46) adet taşeron koruma güvenlik görevlisi ile temizlik işçisinin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu değerlendirilmiş olup, söz konusu personelin Başkanlığımızda teşekkül ettirilen Sınav Komisyonunca eğitim düzeyleri itibariyle yapılacak sözlü sınava katılmaları uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca söz konusu sınavlar 12 Mart 2018 ile 13 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak ve 9.30 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.