Gündem

Düğünlerde yeni düzenleme! Artık yasaklandı!

Açıklama Rize Valisi Kemal Çeber’den geldi. Vali yapmış olduğu açıklamasında düğün saatlerinin düşürülmesi gerekli gördüklerini ifade ederek, düğün saatlerinin sınırlandırıldığını belirtti.

CEZA YAZMAK İSTEMİYORUZ

Son dönemlerde Rize’de artan vaka sayıları sebebiyle yeni tedbirlerin alınacağını belirten Çeber, açıklamasında ceza yazmak istemediklerini belirterek, şu açıklamayı kaydetti:

“Son günlerde sosyal hayatın artmasıyla da vaka sayılarımızda biraz artış var. Sosyal hayatımızı, ekonomimizi, düğünlerimizi devam ettirelim diyoruz. Rize’de vatandaşlarımız genel anlamda bu kurallara uydu, uymayanlardan rahatsız oldu. Biz de rahatsız olduk ama uymayan da bir kesimimiz var. O nedenle son günlerde vaka sayılarımızda artış oldu. Biz kimseye ceza yazmak istemiyoruz. Hiçbir iş yerini kapatmak istemiyoruz”

Düğünlerde yeni düzenleme! Artık yasaklandı!

İKRAM KALDIRILDI

Çeber, açıklamasında düğünlere saat sınırlaması getirildiğini belirterek, “Düğünlerimizi iki saatle sınırlandıracağız. Bu konuyla ilgili çalışma yürütüyoruz. Düğünlerde ikramı da kaldırıyoruz. Düğünlerde ikramın bu süreci tetiklediğini somut olarak gördük” dedi.