Gündem

Dünya Medyasından Ankara Patlaması

Bu akşam saatlerinde saat 18.45 de Ankaranın göbeği olarak tabir edilen Kızılay Güven Park’ta bir patlama meydana geldi. Bu yaşanan patlamada ölü ve yararalılar var. 

Ankara’da ki patlamada son alınan bilgilere göre 34 ölü ve 125 yaralı olduğu belirtildi. Yaralılar çevre ilçelerde bulunan hastanelere acil kodu ile yetiştiriliyor. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı yaralılar hakkında tüm tedavilerin eksiksiz yapılacağını gereken tüm işlemlerin yapılacağını ve kan kaybı olan yaralılara verilecek kan takviyesi hakkında kan durumunun yeterli olduğunu belirtti. 

Ankara’da yaşanan patlamada çeşitli haber bültenleri medya kurluşları hemen vatandaşı aydınlatmak adına konu ile alakalı olarak haber yaptılar. Yapılan haberler canlı yayın olarak olay yerinden yapıldı. Bunun ardından RTÜK yayın yasağı getirdi ve yaşanan olay hakkında yayın yapılamaz oldu. Bunun ardından dünya medyası Ankara’da yaşanan patlama hakkında haber yaptılar. 

BBC haberini Türkiye’nin Başkenti Ankara’da patlama oldu ölü ve yararlılar var diyerek yaptı.AFP Ankara’nın merkezinde yaşanan patlamada çok sayıda yaralının olduğu belirtiliyor diyerek haber yaptı. REUTERS Ankara’da yaşanan patlama ile alakalı olarak üst düzey yöneticilerden alınan bilgilere göre ölü ve yaralıların olduğu biliniyor diyerek haber yaptı. İNGİLİZ TELEGRAPH gazetesi ise Türkiye’nin Başkentinde büyük bir saldırı meydana geldi diyerek haber yaptı. 

Kamupersoneli.net