Gündem

Dünya Sağlık Örgütünden Şoke Eden Açıklama!

Cenevre’de Video konferans yoluyla gerçekleşen görüşmede  Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus son derece ürkütücü ve karamsar bir tablo çizdi. 

Dünya Sağlık Örgütünden Şoke Eden Açıklama!

Ghebreyesus, Dünyanın ilk kez bu tip bir virüsle karşı karşıya olduğunu ve bu virüsün pek çok bilinmezliğe sahip olduğunu vurguladı. Hastalığın giderek hızlı bir şekilde yayılmasından korkuyorum şeklinde konuştu. 

Gelecek bir kaç gün içerisinde 1 milyon vaka ve 50 bin ölü sayısına ulaşacağız dedi.

Hastalığın Çin’de görülmesinden yana 4 ay geçtiğini belirten Ghebreyesus, Dünya’nın ilk defa böyle bir pandemiyle karşılaştığını ve tamamen meçhul ve tehlikeli bir virüs olduğunu belirtti. 

Her geçen gün virüs hakkında yeni şeyler öğrenmeye devam ettiklerini, Pandemi evrim geçirdikçe yeni bulguların ortaya çıktığını ve kendilerinin kamuoyuna verdikleri tavsiyelerin de bu ölçüde değiştiğini söyledi. 

Maske kullanımına da değinen Ghebreyesus, diğer önlemlerle birleştiğinde maske kullanımının etkili olduğunu vurguladı. 

Şimdilik Afrika ve Güney Amerika’da az görülse de bu ülkelerde de çok ciddi politik, sosyal ve ekonomik sonuçlar doğuracağını belirtti. 

Ekonomik çöküşlerin engellenmesi ve az gelişmiş ülkelerin halklarının ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini, bunun için de IMF ve Dünya Bankasına büyük görev düştüğünü söyledi.