Gündem

Dünyanın En Zengin Sas Komandosu

Meslek sevgisi bir başka derler de bazı insanlar inanmaz. İngiliz Özel Kuvvetleri SAS bünyesinde görev yapan bir komando şans oyunlarına düşkünlüğü ile biliniyordu. Komando son oynadığı Lotto’dan 1 milyon sterlin ikramiye tutturdu. İngiliz ordusu tarafından ismi gizli tutulan komandonun ikramiyeyi aldığı fakat SAS’daki görevine devam etmek istediği öğrenildi. Komandonun göreve devam etmekteki gerekçesi ise mesleğine aşık olmak.

İngiltere Özel Hava Kuvvetleri SAS’da ikramiyeyi kazanan komandonun ismi açıklanmadı. Komandonun kazandığı ikramiye ise dudak uçuklatan cinsten 1 milyon sterlin ( 4 Milyon 126 bin lira ). İkramiyeyi aldıktan sonra görevinden ayrılıp, ayrılmayacağı merak edilen komando görevine aşık olduğu, ve mesleğinden vazgeçmek istemediği için hayatında değişiklik düşünmüyor.

SAS’da görevli zengin komandonun arkadaşları olay hakkında ingiliz medyasına açıklamalarda bulundu. Zengin olan arkadaşlarının tam bir “komando” olduğunu ve paranın asla onu mesleğinden edemeyeceğini, aldığı görevleri layıkıyla yerine getirmenin onun hayatında çok daha büyük öneme sahip olduğunun altını çizdiler.

Kazandığı ikramiyenin belirli bir kısmı ile özel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanan komando, kalan parayı emeklilik için banka hesabına yatıran zengin komando arkadaşları tarafından “en zengin asker” olarak çağırılıyor. İkramiyeyi kazandıktan sonra birliğin yakınlarında bulunan bir barda tüm arkadaşlarına içki ısmarlayan komandonun evli 30 yaşlarının başında olduğu belirtildi. İkramiye kazanan komandonun Taliban’a karşı yürütülen operasyonlar için Afganistan’da da bulundu. İsmi henüz belli olmayan ve açıklanmayacağı belirtilen komando “21. yüzyılın en gizemli zengini” olarak anılıyor.

 Kamupersoneli.net