Gündem

Düşük Profilli Tartışmaları "Yeni Başbakan O Olabilir ?"

AK Parti’nin 22 Mayıs tarihinde yapacağı olağanüstü kongre için bir aday iddiası daha geldi. Gazeteci Metehan Demir, Yeni Başbakan adayı olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ında gündemde olabileceğini iddia etti.


İsmet Yılmaz Yeni Başbakan Olabilir

Özel bir televizyon kanalındaki bir programa katılan Metehan Demir, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan AK Parti Olağanüstü kongresi için Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret edeceği ismin çok önemli olduğuna vurgu yaparken son zamanlarda çok fazla dile getirilen “düşük profilli başbakan” adayı olarak İsmet Yılmaz’ında gündeme gelebileceğini dile getirdi. Programda konuşma yapan Metehan Demir “İsmet Yılmaz ismini de ekleyelim bir köşede bulunsun. Şimdi o kongreyle ilgili bilgiyi veren isimlerden biri bana mesaj attı. İsmet Yılmaz’ı da yabana atmayın” şeklinde konuştu. Recep Tayyip Erdoğan’ın , Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yerine gelmesini istediği başbakan adayları arasında adının ilk günlerde geçmediği düşünülen İsmet Yılmaz’ın başbakanlık ve genel başkanlık durumunun kulislerde konuşulmaya başlandığı biliniyor.

Düşük Profil Tartışmaları

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun görevden ayrılma kararından sonra AK Parti Ankara milletvekili Aydın Ünal’ın “Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak” demesi gündeme bomba gibi düşmüş ve muhalefet cephesinden tepki aldığı kadar AK Parti içerisinde de yorumun yanlış olduğuna dair yorumlar gelmişti.


Kamudan haberler, TBMM haberleri, Gündem haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde. Kamupesoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara