Gündem

E-Bordro ile Maaş Sorgulama İşlemleri

Maaşlarda kimi zaman yapılan kesilmeler, ödemeler bordro kayıtlarına göz atmayı gerektirebilir. Resmi bir yere veya bankalara kredi için başvurduğunuz da sizden maaş bilgileriniz istenir. Maaşlarınızla ilgili her türlü bilgiye ancak bordro kayıtları ile ulaşabilirsiniz. Yapılan kesilmeler, ödemeler, yatırılan para ve tarih gibi bilgilere bordro dökümü ile ulaşabilirsiniz.

Bordro kayıtları gerekli ve önemli bir belgedir. Vatandaşlar çalışma hayatının yoğun temposunda bordro kayıtlarına ulaşmada zorlanabilir. Maaş sorgulama için başvurulması gereken kurumlarda sıra sorunu vardır Maaş bilgilerini öğrenmek pratik ve kolay bir iş değildir.  Maaş sorgulama işlemi internet üzerinden artık kolayca sorgulanabilir. Devlet tarafından ortaya çıkartılarak desteklenen bu işlemde maaş sorgulaması e-bordro adı altında yapılmaktadır.

E-bordro işleminden herkes kolayca yararlanabilir. İnternete girebildiğiniz sürece E-bordro üzerinden işlemlerinizi halledebilirsiniz. E-bordo işlemi e-devlet uygulaması üzerinden de yapılmaktadır. Tüm E-bordro ile ilgili işlemleri sadece e-Devlete giriş yaparak yapabilirsiniz. Kimliğiniz ile birlikte PTT’ye giderek E-devlet şifrenizi alabilirsiniz. E-devlet’e başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra E-bordro hizmetinden faydalanabilirsiniz. Bu şekilde bütün online işlerinizi halletmeniz mümkün. Tüm kamu işlemlerinizi internet üzerinden kolayca yürütebilirsiniz.