Gündem

E-Devlet'te Yeni Başlatılan Hizmete Rekor Başvuru!

Milletvekili adayı olacak kişilerin e- Devlet sistemi üzerinden tamamlamaları gereken sabıka kayıt işlemleri Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının ve Türksat’ın ortak çalışması ile hizmete açılmıştı.

Geçtiğimiz gün içerisinde başlatılan uygulama 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde aday olmak isteyenler e- devlet’e akın etti.

Uygulamanın ilk işlem gününde bin 531 kişinin milletvekilliği adayı olmak için e- devlet üzerinden adli sicil kaydı aldığı belirtildi.

İŞLEMLER NASIL YAPILIYOR?

Milletvekilliği adayı olmak isteyenler adli sicil kaydına ulaşmak isteyenler; e-devlet’e giriş yaptıktan hemen sonra Adalet Bakanlığı’nın sunmuş olduğu hizmetler bölümünde yer alan “Adli sicil kaydı sorgulama” alanında form olarak gerekli yerleri doldurmak zorunda.

Daha sonra adaylar belgenin neden verileceğiyle alakalı olarak belirtilen bölüme ise “Milletvekilliği adaylığı” alanını işaretleyecek. Söz konusu adaylar form yerlerini doldurduktan sonra elektronik ortam üzerinden milletvekilliği adaylığı için sabıka kaydına erişim sağlayabilecekler.

Kamupersoneli.net I ANKARA