Gündem

e-Devlet üzerinden Soyağacı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bilindiği gibi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeniden hizmete açılan e-Devlet soyağacı sorgulama sistemi en çok konuşulan, tartışılan ve araştırılan konuların başında yer alıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün e-Devlet sistemi üzerinden verdiği hizmete vatandaşların ilgisi halen yoğun bir şekilde sürüyor.

Milyonlarca vatandaş e-devlet sistemi soyağacı sorgulama sayfasına giriş yaparak alt ve üst soy bilgisine ulaşmaya çalışıyor. Bu kapsamda e-devlet üzerinden soyağacı sorgulama sistemine nasıl giriş yapılacağını ve soyağacı sorgulamalarının nasıl yapılacağını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Soyağacı sorgulama uygulaması İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün e-Devlet üzerinden kullanıma açtığı bir hizmettir. peki soyağacı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

SOYAĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Soyağacı sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar ilk olarak e-Devlet resmi adresi olan https://www.turkiye.gov.tr yi açmaları gerekmektedir. Vatandaşlar e-Devlet sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve daha önceden belirledikleri şifreleri ile giriş yapacaklardır. Giriş yapıldıktan sonra açılan sayfada hizmetler bölümüne tıklayarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kategorisinin seçilmesi gerekmektedir.

Seçilen bölümde ise alt kategorilerde “Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama” seçeneğini seçilecektir. Bunun ardından bu seçenek ile soyağacı sorgulaması yapılacak ve soyağacınız ortaya çıkarılacaktır. 

Soyağacı sorgulama sayfasına gitmek için TIKLAYIN.

Bunun yanı sıra e-Devlet şifresi almayan vatandaşlar herhangi bir PTT şubesine giderek belli bir miktar karşılığında e-Devlet şifresi alabilirler.