Gündem

E-Devlet Üzerinden Su, Doğalgaz Gibi Abonelikler Taşınabilecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, su, elektrik ve gaz gibi aboneliklerin de e-devlet üzerinden taşınabileceğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Her geçen gün e-devlet kapsamında vatandaşa kolaylık sağlamak amacıyla yeni hizmetler sunuluyor. Şimdi de bazı aboneliklerin e-devlet kapsamında taşınılabileceği belirtildi. E-devlet hizmetinde yapılan yeni düzenlemeye ilişkin açıklamada bulunan Müsteşar Suat Hayri Aka, su, elektrik, gaz gibi aboneliklerin bu sistem üzerinden taşınabileceğini belirtti.

117 Milyon Kişi Giriş Yapıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, e-devlet sisteminin aylık girişinin 117 milyona ulaştığını belirtirken 35 milyon kullanıcının sisteme giriş yaptığını 16 milyon kişinin ise e-devlet sitesini aktif olarak kullandığını kaydetti.

10 yıllık periyot içinde e-devlet sistemine 200 milyon liralık yatırım yapıldığını vurgulayan Suat Hayri Aka, sistemin yeni uygulamalarla daha geliştirileceğini kaydetti. 

Abonelikler e-Devlet Üzerinden Taşınabilecek

Vatandaşa kolaylık sağlayan bu bürokrasiyi azaltacak uygulamalar üzerinde çalışıldığını belirten Suat Hayri Aka; “Taşınma işi birden fazla kurumla işinizin olduğu o kurum bu kurum gezdiğiniz hayli zamanınızı alan bir iş. Şimdi devlet işlerini en azından e-devlet üzerinde halledebileceğiniz bir çalışma içindeyiz. Su, elektrik, gaz aboneliklerinin otomatik taşınması. Evrakların dijital olarak transferi. İkametgah vb. ve hatta çocuklarınızın okul kayıtlarının bile siteden yapılabildiği bir sistem. Vergilerin ödendiği mesela. 

Tek Yerden Bütün İşlerinizi Halledebileceksiniz

Elbette bunun için yerel yönetimlerden kurumlara kadar herkesin aynı dilde ve dijital konuşması gerekiyor. Bilginin bir merkezde toplanması gerek. Bu da zaman alıyor. Belediyelerin hepsi dijitalde bu işleri görmüyor.

Farklı farklı sistemlerin birbirine uyumu var sonra. Zaman alacak ama hayata geçtiğinde taşınmalarda bir yerden tüm işlerinizi halledeceksiniz” açıklamasında bulundu.
Eğer e-devlet şifreniz yok ise T.C Kimlik Numaranızın bulunduğu kimlik kartınız ile herhangi bir PTT şubesine giderek, e-devlet şifrenizi alabilirsiniz.

Kamupersoneli.net – ANKARA