Gündem

E- Devlet Üzerinden Yeni Hizmet! Alo Fetva

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kapatıldığı duyurulan Alo Fetva hattı artık e-Devlet’te. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı ilahiyatçılar tarafından toplumun ayrıştırılması konusunda değerlendirme yapılması adına  Diyanet İşleri Başkanlığını göreve çağırmış ve söz konusu görüşmelerde Diyanet’ten sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra il müftüleri ve ilahiyat fakülteleriyle bir araya gelmişti.

Dini sebepler üzerinden esas bilgilerin iletişim kanalları üzerinden halk ile bütünleşmesi için yapılması gereken detaylar gün yüzüne çıkarılmıştı. Ayrıca toplantılardan sonra telefon ile arayanlara fetva verilmesi döneminin kapandığını belirten Bozdağ, soruların yazılı olarak cevaplandırılacağını sözlerine eklemişti.

Habertürk Gazetesinin haberine göre; Alo Fetva hattı artık E-devlet üzerinde. Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile e- Devlet altyapısı üzerinden Dini Soru Sor bölümü kullanılarak T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’na sormuş olduğunuz tüm soruları liste haline getirebiliyor ve ayrıca isterseniz Yeni Soru Sor düğmesine tıklayarak yeni bir soru ekleme hakkına sahip olabiliyorsunuz.

Karşısınıza çıkan sayfa üzerinden Yeni Soru Sor bölümünü tıklayan kişilerin bilmesi gereken detay; Kişi ve kurumları hedef alan, üçüncü şahısları ilgilendiren ve dini içerikli olmayan sorular cevaplanmayacak ve bu yüzden vatandaşlardan anlaşılır ve en fazla 2 bin harf ile sınırlı olan soruların sorulması gerektiği belirtiliyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. çok güzel bir düşünce olmuş emeği geçen herkese teşekkürler.