Gündem

e Nabız'a Nasıl Üye Olunur? e Nabız Nedir? Sisteme Nasıl Giriş Yapılır?

Sağlık Bakanlığı tarafından e Nabız uygulaması kullanıcıların hizmetine sunuldu. Peki e Nabız hizmeti nedir? e Nabız için kimler üye olabilir? Konu hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

Söz konusu uygulama Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlandı. Bu uygulamada rapor görüntüleme, randevu takip etme, randevu alma vb sağlık işlemleri yapılıyor. Peki e Nabız’a nasıl giriş yapılacak? 

NASIL GİRİŞ YAPILACAK?

e Nabız uygulamasına giriş yapmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri veya e-İmza kullanarak giriş yapabilir. Vatandaşların yapması gereken sisteme giriş aşamasındayken e-Devlet girişi sekmesine tıklamalarıdır. 

Aşağıdaki link üzerinden e Nabız uygulaması giriş ekranına ulaşacaksınız. Giriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için başka bir ekrana yönlendirilecek ve kullanım şartlarını görüntüleyeceksiniz.

Profil oluşturmaya başlamak için “Kullanım Şartlarını okudum, anladım ve kabul ediyorum” yazısının yanında bulunana kutucuğu tıklamanız gerekmektedir. Profil oluşturmak için ikinci aşama ise kişisel bilgilerin girilmesi olacaktır. Bu bölümle ilgili bilgiler girildikten sonra paylaşım seçenekleri alanında kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz.

Bunun yanı sıra son aşama erişim bilgileri alanı olacaktır. Burada sisteme cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanacağınız şifre bilgilerinizi girmeniz istenecektir. Bunun ardından cep telefonunuza gelen tek kullanımlı kod ile sisteme giriş yapabilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA