Gündem

Eczaneler ücretsiz maske dağıtımına başladı! Ücretsiz maske için SMS kodu nasıl alınır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamaya göre artık vatandaşlar maskelerini ücretsiz bir şekilde temin edebilecek. Koronavirüs salgını sebebiyle, artık pek çok yerde maske takmak zorunluluk haline geldi. Maske başvurular nasıl yapılır? Ücretsiz maske kodu nasıl alınır? Detaylar haberimizde..

ECZANELERDEN MASKE NASIL ALINIR?

20 ila 65 yaş aralığında vatandaşlar, ücretsiz maskelerini eczanelerden alabilecek. Vatandaşlar maske başvurularını E-Devlet ve EPTTAvm üzerinden yapabilecekleri gibi eczanelerden de maske temin edebilecekler. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların cep telefonlarına gönderilecek olan kod sayesinde 10 gün için 5 adet ücretsiz maske alınabilecek. Şifre almayan vatandaşlar, eczanelerden maske alamayacak. Şifre almak isteyen vatandaşların E-Devlet üzerinden ücretsiz maske başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Ücretsiz maske başvurusu için TIKLAYINIZ

Eczaneler ücretsiz maske dağıtımına başladı! Ücretsiz maske için SMS kodu nasıl alınır?

ECZANELERDEN NE ZAMAN MASKE ALINABİLECEK?

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, eczanelerden alınabilen ücretsiz maskeler hakkında konuştu. 20 ila 65 yaş arasındaki vatandaşlara kademeli bir şekilde mesaj atılacağını ifade etti. Başkan Sarıalioğlu açıklamasında, “ Şöyle bir önlemimiz var, Sağlık Bakanlığı o 20-65 yaş arası gruba toplu mesaj atmayacak. Kademeli bir şekilde mesaj atacak. Mesajı gelen vatandaşımız eczaneye gelecek. Diyelim yarın 50-65 yaş arasına mesaj gelecek, belki 3 saat sonra 30-50 yaş arasına mesaj gelecek. Yığılmayı bu şekilde önlemeyi planlıyoruz. 10 gün için kişi başı beş maske verilecek. Bu maskeler günlük, normal cerrahi maskeler” ifadesini kullandı

AİLE BİREYLERİ İÇİN DE ALINABİLECEK

E-Devlet üzerinden yapılan başvuruda isteyen vatandaşlar, “Aile bireyi ekle” seçeneğini kullanarak, aynı evde yaşadıkları aile bireylerine de maske alabilecekler. Bunun için aile bireylerinin TC kimlik numaraları ve isim soy isim bilgileri yeterli olacak.

Eczaneler ücretsiz maske dağıtımına başladı! Ücretsiz maske için SMS kodu nasıl alınır?

5 MASKE ALABİLECEKLER

Türk Eczacıları Birliği ve Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları sayesinde artık vatandaşlar maskelerini eczaneler aracılığıyla ücretsiz bir şekilde temin edebiliyor. Daha önce, vatandaşlar ücretsiz maske alabilmek için sipariş verebiliyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  ücretsiz maskelerle ilgili İstanbul ve Ankara’da uygulamanın başladığını, “ Hayatı kolaylaştırmak istiyoruz, maske kullanımını kolaylaştırmak için ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımıza maskeyi ücretsiz ulaştırmaya başladık. E-devlet üzerinden talep edenlere göndermeye devam ediyoruz. Bugün İstanbul ve Ankara’da 20-65 yaşındaki vatandaşlarımıza maske verilmesine başladık. Eczanelerimizden ücretsiz maske verilmesine başlayacağız. Bunu birçok ilimizde görmüş olacağız. Telefonuna bir kod sistemi oluşturacağız. Vatandaşımız herhangi bir eczaneye giderek bu dönemde 5 adet maskesini alabilecekler. Sağlık ordumuzun birer ferdi olan eczacılarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamıştı.