Gündem

Efkan Ala: Biz Garantili ve Güvenilir Demokrasi İçin Başkanlık İstiyoruz

İçişleri Bakanı Efkan Ala Başkanlık sistemi hakkında konuştu ve garantili ve güvenilir demokrasi için Başkanlık istiyoruz dedi.  

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Biz garantili, güvenilir, tereddütün olmadığı bir demokrasi için ‘başkanlık’ diyoruz, onu da sizin için istiyoruz.” dedi.

Ala, Kestel ilçesindeki Kent Parkı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, işlerinin milletin derdine derman olmak olduğunu söyledi. 

AK Parti dışında başka siyasi kadroların da olduğunu ifade eden Ala, “Allah aşkına yaptıkları, oluşturdukları gündeme bir bakın, hiç ağızlarından ‘hizmet’, ‘proje’ kelimelerini duydunuz mu? Biz dünya çapında üst üste büyük projeler yapıyoruz. ‘Yetmez dünyanın gıpta ettiği Kanal İstanbul’u da yapacağız’ diyoruz.” diye konuştu. 

Millete hizmet etmenin peşinde olduklarını vurgulayan Ala, şunları kaydetti: 

“Başka siyasi partiler başka gündemlerin peşinde koşuyor. İşte, son günlerdeki tartışmaya bir bakın, dokunulmazlık da dokunulmazlık. CHP Genel Başkanı da dahil olmak üzere ağızlarını her açtıklarında ilk cümleleri ‘Dokunulmazlıklar kaldırılsın’ değil miydi? Peki HDP kendi gitti Meclis Başkanlığına. ‘Başvuruyoruz, bütün dokunulmazlıklarımızın tamamını kaldırın’ çağrısı yapmadılar mı? Biz de artık bu gündemlerle uğraşmamak için, hak edenler de vardı tabii, dedik ki ‘Dokunulmazlıkları kaldırıyoruz. AK Parti’nin de milletvekilleri dahil olmak üzere hepsini kaldırdık. O günden beri ne konuşuyorlar? İçeride şaşkın vaziyette bir konuda hala, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Senin tek işin var, konuşmak. Konuşuyorsun, onu da biz yapıyoruz, yaptık. Döndüler bu defa Anayasa Mahkemesine gittiler; ‘Bu dursun’ dediler. Sen demiyor muydun ‘kalksın’ diye. Şimdi bundan kaçmanın hesabını yapıyorlar.”

“Türkiye, bu tür tutarsız, şaşkın siyaset anlayışına layık değil” diyen Ala, Türk milletinin böyle bir muhalefeti hak etmediğini ve kaldıramayacağını dile getirdi.
– “Tam gaz yolumuza devam edeceğiz”

Ala, kalkınma ve insan odaklı siyaset anlayışının Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Terörle mücadele, tam anlamıyla bir koordinasyon içinde etkinlikle yürütülüyor. Allah’ın izniyle o prangayı da çıkarıp atacağız bu milletin ayağından ve yolumuza devam edeceğiz. Bunları yaparken ‘Bu başkanlık tartışması oluyor ona ne diyorsunuz’ derseniz şunu söyleyeyim; hani piyasadan mal alırsınız da garantili ve garantisizi, tereddütle yaklaştığınız bir de tam anlamıyla garanti içinde güvenerek gittiğiniz yol vardır. İşte biz garantili, güvenilir, tereddütün olmadığı bir demokrasi için ‘başkanlık’ diyoruz, onu da sizin için istiyoruz.” 

Seçimler geldiğinde milletin tereddütler yaşamasını istemediklerini aktaran Ala, “İşte başkanlık sistemi garantili demokrasiyi, istikrarı getirecek ve tam gaz yolumuza devam edeceğiz. Çünkü her halükarda sandıktan istikrar çıkacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Üniter yapıyla ilgili hiçbir tartışma olmadığını vurgulayan Ala, “Bunları söyleyenler meseleye kafa yormamış insanlardır. Biz bu anlayışları biliyoruz. Bu milletin desteğiyle bunu da sağlarsak, Türkiye, inanılmaz bir ivmeyle yoluna devam edecek. Birileri, millet isterse her türlü sistem değişikliğinin bu ülkede yapılabileceğini anlamış değil. Bu kadar seçimde yeniliyor, yine de anlamıyorlar. Millet, ferasetiyle, duruşuyla onlara kendi istediğini nasıl gerçekleştireceğini yene yene anlatacak. Onlar da bu meseleyi anlayacak.” şeklinde konuştu. 

Kamupersoneli.net / AA