Gündem

Ege'de ve Gaziantep'te Korkutan Deprem

Ege Denizi’nde yine bir deprem haberi daha geldi. Bu sabah saatlerinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yakın zamanlarda iki büyük deprem meydana geldi. Bu sabah saat 08.20’de Ege Denizi’nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, Gaziantep’te ise saat 07.31’de, 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ege’de 4,5 Büyüklüğünde Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisinin yapmış olduğu açıklamada, sabah saat 08.20’de merkez üssü Ege Denizi olan 4.5 büyüklüğünde depremin meydana geldiği belirtildi. Meydana gelen depremin merkez üssüne en yakın yerleşim biriminin 35 kilometre uzaklıktaki Muğla Datça Mesudiye köyü olduğu aktarıldı.

Gaziantep’de 3,9 Büyüklüğünde Deprem

Gaziantep’te ise saat 07.31’de, 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gaziantep’te meydana glen depremde ise merkez üssü Şehitkamil ilçesine bağlı Serintepe Mahallesi olan Richter ölçeğine göre, 3.9 büyüklüğünde deprem yaşandı. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre, yerin 6 kilometre derinliğinde olduğu kaydedildi. Merkez üssü Serintepe Mahallesi olarak açıklanan depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir hasarın olmadığı belirtildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA