Gündem

Eğitim – Bir – Sen MEB'den, 'hizmetli engelliler' için memuriyet kadrosu istedi

 Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün geçtiğimiz hafta İl Milli Eğitim Müdürlüklerine hitaben yazdığı ‘şehit ve gazi yakınları unvan değişikliği’  konulu talimat, yardımcı hizmetler sınıfında çalışan binlerce engelli personelin tepkisini çekmiş ve Bakanlıkça tanınan bu hakkın kendilerine de tanınmasını istemişlerdi.

Konuyu KamuPersoneli.Net olarak yakından takip etmiş ve yardımcı hizmetler sınıfında yer alan engelli personellerin haklı bu taleplerini geçtiğimiz hafta içerisinde haberleştirmiştik. Tıklayınız.

Yayınladığımız haber, yardımcı hizmetler sınıfında yer alan bir çok engelli personel tarafından takdirle karşılanmış ve durumun ivedilikle çözülmesi için yetkilere seslenişlerimize destek vermişlerdi. Bu konuda ilk somut adım Memur – Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim – Bir Sen’den geldi.

Eğitim – Bir – Sen, 05.05.2016 tarihinde konuyu resmileştirerek, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ‘engelli personel’ konulu bir yazı yazdı ve şehit ve gazi yakınlarına tanınan sınavsız memuriyet unvanının, Anayasanın 10’uncu maddesi, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 10’uncu maddesinin üçüncü fıkrası, 2009/12 Sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince yardımcı hizmetler sınıfında çalışan engelli personellere de verilmesini talep etti.