Gündem

Ekrem İmamoğlu İBB Genel Sekreteri'nin Yavuz Erkut Olacağını Açıkladı! Yavuz Erkut Kimdir?

23 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu genel sekreterinin kim olacağı hakkında açıklamada bulundu. İmamoğlu, Haber Global yayınında İBB Genel Sekreteri’nin Yavuz Erkut olacağını açıkladı.Peki Yavuz Erkut Kimdir?

İmamoğlu canlı yayında yaptığı açıklamasında ise;

“Ben ne dedim eş, dost akraba yok. Bu şehrin çok kıymetli insanları var. Kendini ispat etmiş. Bir çalışma prensibimiz var. Herkesi kucaklayacağız.

Takım çalışmasına uygun, kişiye değil 16 milyon insanı mutlu edecek insanlarla geçmişten bugüne tanışıyoruz. Bu süreç içerisinde tanıştığımız insanlar bile var.

Örneğin genel sekreter olarak düşündüğümüz Yavuz Erkut bey, kamu tecrübesi en üst seviyede. Türkiye’nin en kıymetli kurumlarından birini yönetmiş.

Hem orada hem diğer görevde başarılı bir CEO’luk yapmış böyle bir beyfendi hizmet yapacak. Bakanlık onayı, güvenlik soruşturması ve diğer prosedürler devam ediyor” dedi.

PEKİ YAVUZ ERKUT KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Wales Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

TÜPRAŞ’ta 1979’da çalışmaya başladı ve farklı görevlerde yer aldı. 2000’de katıldığı Opet Petrolcülük’te son olarak Genel Müdür olarak görevde bulundu.

Ekrem İmamoğlu tarafından başkan danışmanı görevinde getirilmişti.