Gündem

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım canlı yayın programının yayınlanacağı kanal belli oldu

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu canlı yayın programının yayınlanacağı kanal an itibariyle netleşti.

İmamoğlu- Yıldırım programı yayın tarihi pazartesi belli olacak

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun konuk olacağı ve İstanbul seçimlerine dair projelerini anlatacağı yayının TRT’de yapılmaasına karar verildi. 

Yayının Pazartesi günü tarihi ve saati netleşecek.

Yıldırım: “Kesin olacak”

Konuya ilişkin Yıldırım, geçtiğimiz akşam katıldığı TV programında, “Prensip olarak ortak yayına olur dedik, arkadaşlarımız her iki partiden de detayları konuşuyorlar. Ekrem İmamoğlu ile ortak televizyon yayınımız kesin olacak. Arkadaşımız Millet İttifakı’nın adayıdır ama partisi CHP’dir. Ben de Cumhur İttifakı’nın adayıyım ama partim AK Parti’dir” diye konuşmuştu.

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım canlı yayın programının yayınlanacağı kanal belli oldu

İmamoğlu: “Yıldırım’ın şartlı evetini kabul ediyorum”

AK Partili rakibi Binali Yıldırım’la televizyon programına çıkmaları konusundan açıklama yapan CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ise “En sonda ‘Sadece İstanbul’u konuşursak şartlı bir evet’ demişti. Ben şartlı evetini kabul ediyorum” dedi. İmamoğlu, “”Başka neyi konuşacağız ki? İstanbul ile ilgili üretilen tezleri, komplo teorilerilerini, projeleri konuşmak zorundayız. Elbette ki 6 Mayıs’ta alınan ve şu son alınan yargı kararını konuşmak zorundayız. Bunlar da İstanbul tanımına dahildir. Bunu bilgi olarak arkadaşlarıma verdim. Ben hazırım. Ekran konusunda, nasıl bir program olacağı konusunda danışmanlarım ve muhtemelen Sayın Yıldırım’ın danışmanları bir araya gelecek ve konuşacaklar. Milletimizin huzurunda neredeyse 17 yıl sonra iki siyasi kimliğin görüştüğü bir programı yaşatmış olacağız. Vesile olduğum için mutluyum.” dedi.

ABD’de gelenek haline gelmiş durumda

ABD başkanlık seçimlerinde uzun yıllardır bir gelenek haline gelmiş ‘debate’ yani seçim münazaraları, iki partinin rakip adayların ülkenin geleceğiyle ilgili planlarını ve önemli buldukları konuları tartişması şeklinde oluyor. Bu sistem seçmenlerin adayları yan yana görüp, argümanlarını ve projelerini kıyaslaması açısından oldukça faydalı oluyor. Yıldırım ve İmamoğlu bu yayını gerçekleştirirse, uzun yıllardır birbirine rakip iki adayın Türk televizyonlarında karşılıklı olarak konuşması açısından tarihe geçecekler.