Gündem

Ekrem İmamoğlu: YSK Kararını Vermelidir

Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi’nde cuma namazını kılan İmamoğlu, aynı yerde cenaze namazı kılınan Kore Gazisi Ruhan Böke’nin yakınlarına da başsağlığı diledi.

Ekrem İmamoğlu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmamoğlu burada yaptığı açıklamalarında YSK’nın artık İstanbul için karar vermesi gerektiğini ifade etti.

Konu ile ilgili olarak Ekrem İmamoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Artık Yüksek Seçim Kurulu bu sürecin neticelenmesine dair kararını vermeli. Milleti rahatlatmalı. Millet, Yüksek Seçim Kurulunun kararını bekliyor.”

İmamoğlu açıklamalarında sayım sürecini üzücü bulduğunu ifade etti ve “İstanbul’un kaybedecek ya da bekletilecek tek bir günü bile yok. Koca bir şehir, 16 milyon insan hizmet bekliyor. Şu anda süreç o kadar sürüncemede ve belirsiz işletilmeye çalışılıyor ki gerçekten şehir buna üzülüyor.” dedi.

“Varsayalım ki Başakşehir’den, varsayalım değil, var. 150-200 kişi gelmiş. Başakşehir’de de olsa büyükşehre oy kullanacaktı, Büyükçekmece’de de. Ya da Üsküdar’da veya Fatih’te. Yine orada da olsa büyükşehre oy kullanacaktı. Neyi yakalamaya çalışıyorlar?”