Gündem

Elazığ ve Malatya'da okullar daha geç açılacak! Bakan Soylu’dan yarıyıl tatili açıklaması

Yurt genelinde yarı yıl tatilinde olan çocuklar ve öğretmenler yarı yıl tatilinin bitmesine gün sayarken, yıkımların ve can kayıplarının yaşandığı deprem bölgesi Elazığ ve Malatya için Bakan Soylu’dan konuya ilişkin son dakika açıklaması geldi. Elazığ ve Malatya’da deprem nedeniyle yarı yıl tatili konusunda İçişleri Bakanı bir açıklama yaptı. Yarıyıl tatil dönüşünün depremin yaşandığı bölgede ne zaman  olacağını bildiren Bakan Soylu’nun açıklaması haberimizde…

Elazığ ve Malatya'da okullar daha geç açılacak! Bakan Soylu’dan yarıyıl tatili açıklaması

Öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem sonrası yarıyıl tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı konusu merak ediliyordu. Beklenen haber bugün İçişleri bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Bakan Soylu yaptığı basın açıklamasında yarıyıl tatiline ilişkin beklenen haberi verdi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Elazığ Valiliği’nde bir basın toplantısı düzenledi. beraberindeki Bakanlarla birlikte Soylu, depremle ilgili yapılan çalışmalara ve alınan kararlara ilişkin bilgi verdi. Basın toplantısında Bakan Soylu depremin olduğu dakikadan bu dakikaya kadar Elazığ’da ve Malatya‘da huzuru bozan, kamu düzenini zorlayan hiçbir asayiş olayının olmadığını belirtti. 

ELAZIĞ VE MALATYA’DA YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR, OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Tüm yurtta ikinci yarı yıl eğitim-öğretimi 3 Şubat 2020 Pazartesi günü başlıyor. Depremin yaşandığı Elazığ’da ve Malatya’nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde okullar 10 Şubat’ta açılacak. Bakan Soylu, depremden etkilenen ve travma yaşayan Elazığ ve Malatya için alınan kararı açıkladı ve Elazığ’ın tamaında ve Malatyanın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde yarı yıl tatilinin bir hafta daha uzatılmasına karar verildiğini açıkladı. 

Elazığ ve Malatya'da okullar daha geç açılacak! Bakan Soylu’dan yarıyıl tatili açıklaması