Gündem

Elektrik, su, doğalgaz aboneliğinde yeni dönem resmen başlıyor!

50 milyona yakın kullanıcısı olan ve vatandaşların ihtiyaçlarını tek tıkla karşılamasına yardımcı olan E-Devlet’e yeni bir özellikle geliyor. Artık abonelik fesih işlemleri E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

TEK TIKLA YAPILACAK

2 Ekim tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre elektrik, su ve doğalgaz abonelik işlemlerinin iptali için vatandaşlardan istenilen kimlik, imzalı dilekçe ve faks gibi işlemler artık sona erecek. Vatandaşlar bu hizmeti, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun yaptığı çalışmalar sonrasında kullanabilecek.

Elektrik, su, doğalgaz aboneliğinde yeni dönem resmen başlıyor!

12 MİLYONDAN FAZLA İŞLEM YAPILIYOR

Türkiye’nin sanal dünyadaki kapısı olan E-Devlet’e katılım her geçen gün artmakla beraber bu platform üzerinde yapılan işlemlerle de artmaya devam ediliyor. Gelen son bilgiye göre günlük ortalama 12 milyon 431 bin işlem yapılıyor.

Elektrik, su, doğalgaz aboneliğinde yeni dönem resmen başlıyor!

VATANDAŞLAR SONRADAN KARŞILARINA ÇIKAN FATURAYI ÖDEMEK ZORUNDA KALIYORDU

Konuyla ilgili açıklama Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin tarafından şu şekilde ifade edildi:

“Televizyon ve cep telefonu aboneliğinde abone olmak çok kolay ancak abonelikten çıkmak daha zor. Hizmet sağlayıcılar, abonelikten çıkmak isteyen vatandaşa birçok güçlük öne sürüyordu. Islak imza, kimlik ibrazı, fesih dilekçesi gibi birçok istek sonrasında değerlendirme yapılacağını söyleyerek işi tabir yerindeyse yokuşa sürüyordu. Bu işlemlerle uğraşmak istemeyen birçok vatandaşta aylar ya da yıllar sonra karşısına çıkan faturaları ödemek zorunda kalıyordu. e-Devlet üzerinden abonelik fesih işlemlerinin yapılması vatandaşları büyük bir sorundan kurtaracak”