Gündem

Elektronik Harp Merkezi Olacak !

Konya’da bulunan 3. Ana Jet Üs Komutanlığı, milli tatbikatlara ev sahipliği yapıyor. Konya, her yıl onlarca yabancı savaş uçağını ve savaş pilotunu ağırlıyor.

Konya’da yapılan tatbikatlarda çoğunlukla elektronik harp eğitimi veriliyor. Konya’da bulunan Üs Komutanlığı’nın elektronik harp merkezinde en üst seviyeye çıkarılması bekleniyor.

Elektronik harp uygulamaları ilk defa 2.Dünya Savaşı döneminde kullanılmaya başlandı. O zamanlarda yapılan Hamburg Saldırısı sırasında İngilizler elektronik harp uygulamasını kullandılar.

Elektronik harp kendi içinde 3 bölüme ayrılıyor: elektronik destek, elektronik saldırı ve elektronik savunma.

Elektronik harp tekniğinde düşmanların kullandığı elektromanyetik güçlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanıyor. 

Konya’da yapılan tatbikatlarda da, karşı tarafın kullandığı güçlerin etkisiz hale getirilmesi ve ve engellenmesi hedefleniyor.

Elektronik Harp Nedir?



Elektronik savaş veya elektronik harp, askeri terminolojiye radyo dalgalarının kullanımı ve bir ordunun taktik teknolojik üstünlüğünün savaşın sonucunda belirleyici rol oynamaya başlaması ile girmiş bir harp terimidir. Genel olarak, çeşitli tekniklerin kullanımı ile elektromanyetik tayfın düşman güçlerince kullanımını tamamen engellerken bir taraftan dost güçlerce kullanımını askeri amaçlara en uygun şekilde, azami yararı sağlayacak hale getirmeyi hedefler. Elektronik savaş kendi içinde üç ana bölümde incelenebilir; elektronik destek, elektronik saldırı ve elektronik savunma.


Kamupersoneli.net