Gündem

Elektronik sigara yasaklandımı- Elektronik sigara Yasağı

Kapalı alanlarda tütün ve içeriği konusunda ki yasağı delen elektronik sigara hakkında bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’nda açıklamalar  yaptı. Elektronik sigara hakkında konuşan Erdoğan, ”Bir de çıkarmışlar bir tilkilik. Elektronik bir sigara… Sanki onda nikotin yok. Maksat o dudak alışkanlığını oluşturmak. Çok geldiler bize. Size 500 milyon dolar, 1 milyar yatırım yapacağız falan. Biz gençlerimizi zehirlemenize izin vermeyiz” demesi üzerine Elektronik sigara yasaklacakmı? Elektronik sigara yasağı? elektronik sigara ne zaman yasaklanıyor gibi sorulara cevap aradı. 

Erdoğan, uyuşturucu ve alkol gibi teknoloji bağımlılığının da tehlikeli olduğunu söyleyerek, elektronik sigarayı uyuşturucu ve alkol bağımlılığı kapsamında değerlendirdi. Bu bağlamda yakında elektronik sigara yasağı olacağı konusunda sinyaller verdi. 

Erdoğan alkol ve tütün konusunda yaptığı değerlendirmede; ”Bizim toplumumuzda alkol ve tütün tüketiminin bağımlılığını yan yana düşünmemiz bile mümkün değildir. Elbette tedavi hizmetleri önemlidir. Asıl mesele toplumumuzda kök salan bu sistemi ortadan kaldırabilmektir. Açık konuşuyorum, haramı, helali bilen bir toplumda alkol, uyuşturucu, hırsızlık, haksızlık diye bir şey olamaz. Bunlar oluyorsa bağımsızlıktan öte sıkıntılarımız vardır” dedi.