Gündem

Elitaş : "FETÖ Konusunda Dezenfekte Olmuş Tek Parti AK Partidir"

  AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün FETÖ konusunda en dezenfekte olmuş partinin AK Parti olduğunu belirterek, 550 milletvekilinin içinde FETÖ ile bağlantılı milletvekilinin olduğuna ihtimal vermediğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda Bilirkişi Kanun Tasarısı’nın görüşmeleri sürüyor.

Verdiği değişiklik önergesi üzerinde söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat İnam’ın, Selam Tevhid soruşturması nedeniyle Yargıtay 16. Ceza Dairesinde açılan davada sanık olduğunu söylediğini anımsattı.

“Eğer bu kişi sanık pozisyonundaysa siz böylesine önemli bir dosyayı bu kişiye nasıl güvenip veriyorsunuz?” diye soran Baluken, “Yarın diyelim bu savcı FETÖ ile bağlantılı çıktı. Yine ‘kandırıldık’ mı diyeceksiniz?” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, savcının “kumpas davalarının sanığı” olduğunu söyledi.

Gök, “Bu savcıya Cumhuriyet gazetesine dönük soruşturma yaptırılıyor ve bu savcı işlem yapıyor, yazarlar hakkında gözaltı kararı veriyor. Adalet çökmüş, tuz kokuyor. Neyi konuşuyoruz biz? Bunu hangi vicdan kabul eder? Biz burada FETÖ’nün bombaları altında adalet çürüsün diye mi mücadele ettik? Bu ağır tabloyu Türkiye taşıyamaz. FETÖ ile mücadeleye ‘evet’ ama FETÖ’cüler iş başındaysa ne yapacaksınız?” diye konuştu.

Bir başka önerge üzerinde yeniden söz alan Gök, Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmayı yürüten savcıyla ilgili iddianameye ulaştığını, iddianamede “FETÖ kapsamında işlediği suçlardan bahsedildiğini” kaydetti.

Bu savcının da adil yargılanma hakkı olduğunu ve hüküm kesinleşene kadar masum olduğunu ifade eden Gök, “FETÖ’den yargılanan birisine Cumhuriyet gazetesi soruşturmasını vereceksiniz, kirasını bir bankadan ödeyen birisini içeri atacaksınız. Bu olmaz, olamaz. FETÖ’cüler hala işbaşında farkında değilsiniz.” iddiasında bulundu.

-“Gözden kaçmış mıdır, tahmin etmiyorum”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 17-25 Aralık sürecinde FETÖ’nün devlete paralel bir yapı oluşturmaya çalıştığını ve bu sürecin darbeye doğru gittiğini söylediklerini kaydetti.

O günden bu yana AK Parti’nin FETÖ’yü düşman ilan ettiğini belirten Elitaş, o süreçte 5 milletvekilinin istifa ettiğini anımsattı. Elitaş, şunları kaydetti:

“O günden bugüne gayret gösterdik. 2014 yerel seçimleri oldu, il teşkilatlarımız kongrelerini yaptı. 7 Haziran seçimlerine gittik. Milletvekili adaylarını belirlerken en önemli kıstaslarımızdan biri adayların FETÖ ile irtibatının olup olmadığıydı. Olduğunu görmüyorum, gözden kaçmış mıdır, tahmin etmiyorum. Küçük bir şüphe olduğu zaman bile ‘aday yapmayalım’ dedik. Kasım seçimlerinde aynı hassasiyet devam etti. Bugün FETÖ konusunda en dezenfekte olmuş parti AK Parti’dir, iddialı söylüyorum. 550 milletvekilinin içinde FETÖ terör örgütüyle bağlantılı milletvekilinin olduğuna ihtimal vermiyorum.”

KAMUPEROSNELİ.NET – AA