Gündem

Emekli Albay Başbuğ: "FETÖ, PKK ve DAEŞ şeytan üçgenidir"

İzmir’deki “askeri casusluk” davasında örgüt lideri olarak yargılanan ve 2,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra beraat eden emekli Albay Coşkun Başbuğ, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Ankara, İstanbul, Elazığ ve Gaziantep’teki terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlar ile darbe girişimi sırasında şehit olan asker ve polislerin katili olduğunu belirterek, “FETÖ, PKK ve DAEŞ şeytan üçgenidir. Bu örgütün elemanları şeytan kılığına girmiş yaratıklardır.” dedi.

Başbuğ, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam eden “askeri casuslukta kumpas” davası öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ’nün son teröristi kalana kadar milleti ve devleti adına bu davanın takipçisi olacağını söyledi.

Örgüt üyesi oldukları iddia edilen sanıklar ve avukatlarının sürece müdahalede bulunduklarını, hukuku katlettiklerini, iddianamenin okunduğu duruşmalarda avukatların mahkeme heyetine tehditler savurduğunu, usule aykırı olmasına rağmen bazı avukatların cübbe giymeyerek mahkemeye ve dolaylı olarak devlete meydan okuduklarını gördüklerini anlatan Başbuğ, FETÖ’cülerin müdafiliğine soyunan avukatlardan bazılarının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklandığını, bazılarınını da firari durumda olduklarına dikkati çekti.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından avukatların da diğer “abiler”i gibi adaletten kaçtığına işaret eden Başbuğ, “Bu avukatlar, korkuyla başlarına gelecekleri bekliyor. Nereye kadar kaçacaksınız? Korkunun ecele faydası yok, gelin, teslim olun ve devlete bildiklerinizi anlatın. Hiç olmazsa ömrümüzde bir kere olsun şerefli bir iş yapın. Her biri vatansatar yalan makinesi olan, halk katili bu teröristler ne yalanlar uyduruyor, nasıl aciz durumlara düşüyorlar, hep birlikte seyredip eğleneceğiz.” ifadelerini kullandı.

“FETÖ, PKK ve DAEŞ şeytan üçgenidir”

FETÖ’nün bölücü terör örgütü PKK ve İslamiyet ile hiçbir bağlantısı olmayan DAEŞ’le ortak hareket ettiğini vurgulayan Başbuğ, şunları dile getirdi:

“Yargılanan FETÖ mensubu sanıkları, casusluk davasının kumpasçıları olarak görürsek hata ederiz. Neden mi? Bunların her biri Ankara, İstanbul, Elazığ ve Gaziantep patlamalarında hayatını kaybeden masum vatandaşların, darbe girişiminde şehit olan asker ve polislerin, ayrıca Türkiye’de mevcut tüm faili meçhullerin katilleridir çünkü FETÖ, PKK ve DAEŞ şeytan üçgenidir ve bu örgütün elemanları şeytan kılığına girmiş yaratıklardır.

Gerçek Pandora şimdi açılıyor, bu kutudan ne pislikler çıkacak, hep birlikte göreceğiz. Bu örgütün mayası ihanet ve kanla yoğrulmuş ama biz bu pisliğin üstesinden gelecek kudrete sahibiz. Tek ihtiyacımız birlik ve beraberlik. Herkes asker, herkes polis, herkes halk olduğu an bu iş biter.”

Kamupersoneli.net – AA