Gündem

Emekli Tuğamiral konuştu! Mehmetçik bu koşullarda İdlib’e ölüme gönderiliyor!

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk İdlib operasyonları hakkında çok çarpıcı iddialarda bulundu. ABD’nin Türkiye’yi Suriye’de vekil güç olarak kullandığını dile getiren Ertürk, Barış Pınarı Harekâtı başlatıldığında ABD’nin Türkiye’ye harekâtı durdurması için baskı yaptığını hatırlattı. Emekli Tuğamiral Ertürk, İdlib konusunda yaptığı açıklamalarda, Mehmetçiklerin İdlib’te ölüme gönderildiğini iddia etti.

Ertürk konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Mehmetçik bu koşullarda ölüme gönderiliyor. Çünkü bir yere konuşlandırmak için asker gönderiliyorsa hava sahasının kontrolüne, intikal sırasında da yakın hava desteğine ihtiyaç vardır. Bu koşullarda oraya asker gönderilerek acaba askerlerin orada şehit olmasıyla Türkiye’de kamuoyu desteği mi yaratılmaya çalışılıyor sorusu akla geliyor” ifadelerini kullandı. Tuğamiral Ertürk, NATO’nun Türkiye’ye Suriye konusundaki desteğini de açıkladı;

“NATO’DAN DESTEK BEKLENMEMELİ”

İdlib için NATO’dan istenen desteğin de sonuçsuz kalacağını söyleyen Ertürk, “NATO’nun buraya gelmesi için 5. maddesi çalışmaz, çünkü Türkiye’nin topraklarına bir saldırı yok. Öte yandan NATO’da tüm kararlar oybirliğiyle alınıyor, Rusya’yla çatışma istemeyen birçok NATO üyesi var, buradan böyle bir karar çıkması da beklenemez” dedi. Türkiye’nin çıkarlarının askerlerini İdlib’den çekmeyi gerektirdiğini söyleyen Ertürk, “Böyle bir adım atılırsa Türkiye, ahlaki ve meşru zemine gelmiş olur. Fakat maalesef iktidar hâlâ İhvancı ideoloji peşinde koşuyor ve öyle bir yere geldik ki Türkiye’nin çıkarları ve güvenliğiyle iktidarın çıkarları ve bekası çatışıyor. İktidarın yapmak istedikleri, Türkiye’nin çıkarları ve güvenliğiyle çatışıyor” dedi.