Gündem

Emine Erdoğan : " Engelli Memur Sayısı 2002 Yılında 5 Bin iken 37 Bine Yükseldi!"

Emine Erdoğan : Engelli İstihdamında Önemli Artış Oldu  . T.C Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan , Sürmene ilçesinde açılışı yapılan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) tarafından yaptırılan Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ‘nde açıklamalarda bulundu.

Engelli İstihdamındaki Artış Sürecek

Emine Erdoğan Trabzon’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirirken, her kesimden insana eşit imkanlar sağlamanın devletin en temel sorumluluklarından birisi olduğunun altını çizdi. Emine Erdoğan “Bu nedenle ilgili tüm kamu kuruluşlarımız canla başla çalışmaktadır. Dezavantajlı toplum kesimlerinin sorunlarına özel olarak eğilmekte, çareler üretmektedirler. Kamuda ve özel sektörde engelli istihdamında önemli bir artış olmuştur. 2002’de engelli memur sayısı 5 bin 777 iken 2015’de 37 bine çıkmıştır. Neredeyse yüzde 500’lük bir artış yaşanmıştır. Sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle inşallah tüm gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız.” şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan :”Öğretmenleri Şimdiden Tebrik Ediyorum”

Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi‘nin açılışıyla birlikte, gençlerin yalnız kalmadıklarını gösteren harika bir dayanışma örneğinin sergilendiğini dile getiren Emine Erdoğan : “Merkez onları daha güçlü kılacaktır. Kalplerimizdeki engelleri kaldırırsak tüm engelleri daha rahat aşabiliriz. Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin hayırlı olmasını diliyorum. Bu çatı altında gençlerimize emek verecek öğretmenleri şimdiden tebrik ediyorum ve başarı haberlerini de bekliyoruz inşallah.” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Süleyman Soylu’da engelli istihdamı konusunda son zamanlarda büyük bir ivmenin yakalandığını dile getirmiş ve 2016 yılında 6 bin engellinin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edileceği müjdesini vermişti.