Gündem

Emniyet FETÖ Konusunda Emlakçıları Uyardı

Bolu İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, emlakçıları Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda uyardı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Karamanlı Mahallesi’ndeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasında, ilde faaliyet gösteren emlakçılara yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına İl Emniyet Müdürü Kızılkaya ile emlakçılar katıldı. 

Kızılkaya, burada yaptığı konuşmada, iş alanlarında karşılaşabilecekleri FETÖ üyeleri hakkında emlakçıları bilgilendirmek ve bu konuda bilgi alışverişi yapmak için bir araya geldiklerini belirtti.

15 Temmuz’da gerçekleşen darbe teşebbüsüyle artık hiç kimsenin aklında FETÖ’nün silahlı bir terör örgütü olup olmadığı konusunda soru işareti kalmadığını aktaran Kızılkaya, “Kendi elleriyle altın tepsiyle kendilerinin bir silahlı terör örgütü olduklarını kanıtladılar. Bundan sonra bizim işimiz, polisiye faaliyetlerimiz daha kolay.” diye konuştu.

Kızılkaya, bir yerde ev alacak ya da kiralayacak insanların mutlaka emlakçılarla muhatap olacağına dikkati çekerek şöyle konuştu:

“Bu işi ilimizde yapanlar sizsiniz. Bu işin profesyonel çalışanları sizsiniz. Eğitim dönemi geliyor. İlimizdeki özel yurt ve pansiyon sayılarına baktığımızda bunun 30 binden fazla üniversite öğrenci sayısına yeterli olmadığı aşikar. Dolayısıyla öğrencilerin en az üçte 2’si bir şekilde dışarılarda ev bulmak zorunda birlikte ev tutmak zorunda. Bu insanların en az yarısı sizlere müracaat etmek durumunda. Biz kimseye suçlu demiyoruz ama eğer FETÖ öğrenciler için ev bakacaksa mutlaka sizlere gelecektir. Bunu biliyoruz. Dolayısıyla sizlerin bu konuda biraz daha dikkatli, uyanık olmanız ve bu konuya öncelik vermeniz birçok şeyi kolaylaştıracaktır.”

Kızılkaya, konuşmasının ardından FETÖ üyelerinin ev kiralamasıyla ilgili olarak bilgi alışverişinde bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amiri Komiser Fahrettin Bilgiç de emlakçılara, telefon dolandırıcılığı ve çeşitli dolandırıcılık olayları konusunda bilgi aktardı.

AA
KAMUPERSONELİ.NET