Gündem

Emniyet, Jandarma ve TSK Personeli Dikkat ! 701 Sayılı KHK TBMM'de Kabul Edildi

OHAL kapsamında çıkarılan 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Söz konusu KHK’nın içeriğinde kamu personellerinin ihraç edilmesi, göreve iade edilmesi, rütbesi alınan Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve yurt dışında öğrenim gören öğrencilerle ilgili hükümleri yer almaktadır.

701 SAYILI KHK TBMM’DE KABUL EDİLDİ

Türkiye Büyük Milet Meclisinde kabul edilen 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kamu personellerinin ihraç edilmesi ve görevlerine iade edilmesi, Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin rütbesinin alınması ve yurtdışında öğrenim gören öğrencilerle ilgili hükümler yer almaktadır. 

Kanun Hükmünde Kararname metninde OHAL Komisyonunun görev ve yetkileri ile komisyon tarafından alınana kararların geçerliliğinin devam edeceği ifade edildi. 

PEKİ NE OLMUŞTU?

Peki ne olmuştu? OHAL kapsamında 701 sayılı KHK ile çeşitli kurumlarda görev yapan 18 bin 632 kamu personeli görevden alındı. Ayrıca Kanun Hükmünde Kararname ile 148 kamu personeli görevlerine iade edilmişti.

Kurumlarından daha önce ayrılan, TSK’dan 324, Emniyet Genel Müdürlüğünden 1167 ve Jandarma Genel Komutanlığından 35 personelin rütbeleri 701 sayılı KHK ile alınmıştı.

KAMUPERSONELİ.NET